Продължаващите нечовешки нападения в Газа са голям удар не само

...
Продължаващите нечовешки нападения в Газа са голям удар не само
Коментари Харесай

Хакан Фидан: Продължаващите атаки в Газа са удар по ценностите на цялото човечество

Продължаващите безчовечен набези в Газа са огромен удар освен по главните права на палестинския народ, само че и по общите полезности на цялото човечество, се споделя в изказване на министъра на външните работи на Турция Хакан Фидан във връзка 10 декември – Световния ден за правата на индивида, съобщи турската телевизия ТРТ Хабер.
По думите на Фидан тази година годишнината от приемането преди 75 години на Всеобщата декларация за правата на индивида на Организацията на обединените народи (ООН) се отбелязва " със съзнанието за възходяща отговорност за опълчване на нарушаванията на правата на индивида в района и по света и за определяне на дълготраен мир и непоклатимост ". Според министъра фактът, че драмата в Газа не е спряна до момента, разкрива слабостта на интернационалната система. Фидан акцентира, че с цел да не се придвижва този позор в бъдещето, общо обвързване на всички страни е да спрат избиването на мирни жители в Газа и да подхващат дейности за определяне на дълготраен мир.
" Турция ще продължи да работи с всички членове на интернационалната общественост, които ценят човешкото достолепие и имат съвест и морал, с цел да се спрат тези кланета против палестинския народ, да се посрещнат потребностите на палестинския народ и да се подсигурява, че ще има изцяло самостоятелна и суверенна палестинска страна със столица Източен Йерусалим въз основа на границите от 1967 година ", съобщи Фидан.
Министърът акцентира, че е извънредно значимо всички страни да бъдат солидарни в битката против закононарушенията от ненавист и да подхващат съответни стъпки, без да се крият зад каквото и да е опрощение, с цел да могат обществата да живеят дружно в мир.
От значително значение е всички страни да заемат кардинална, поредна и лишена от двойни стандарти позиция, с цел да защитят по подобаващ метод общите полезности и човешкото достолепие, които са и в основата на Всеобщата декларация за правата на индивида, акцентира още министър Фидан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР