Продължаващите горски пожари в западната част на гръцката област Атика

...
Продължаващите горски пожари в западната част на гръцката област Атика
Коментари Харесай

Пети ден борба с пожарите в Гърция, изпепелени са близо 3500 хектара в област Атика

Продължаващите горски пожари в западната част на гръцката област Атика са предизвикали големи вреди - изпепелили са 3472 хектара повърхност , от които 164 хектара са застроени терени с къщи, предприятия, и стопанства, съгласно информация от гръцкото електронно издание " Катимерини ", представено от Службата на Европейски Съюз за ръководство на изключителни обстановки " Коперник ".

Огнеборците не престават да се борят с пламъците и през днешния ден. Вече е пети ден , откогато пожарът заплашва западната част на Атина. Въпреки напъните, огънят към момента не е сподавен, а на остров Родос също е оповестено изключително състояние, като се оправят мъчно с пламъците там, съобщи Българска телеграфна агенция, представена от Факти.бг.

Вчера бе обявено, че има минимум 66 нови пожара, само че огромна част от тях са били сполучливо потушени, съгласно медии, цитиращи гръцката работа за гражданска отбрана и пожарната.

Гърция изиска помощ от механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз и получи поддръжка от доста страни. Италия и Франция изпратиха четири самолета, с цел да оказват помощ в битката с пламъците, а екипи от Румъния, Полша и Словакия се причислиха към напъните за гасене на място. Израел разгласи също, че ще изпрати два противопожарни самолета, с цел да подкрепи напъните на Гърция, като ще останат на място, до момента в който е належащо.

Времето не облекчава обстановката с горските пожари в страната. Високите температури и неналичието на дъжд в последните дни усилват сухотата, а нова гореща вълна се чака през днешния ден в Гърция. Прогнозите демонстрират, че температурите може да доближат до 40 градуса в някои региони, а в петък даже до 44 градуса.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР