Продължаващата световна криза, предизвикана от коронавируса, подчерта необходимостта от колективен

...
Продължаващата световна криза, предизвикана от коронавируса, подчерта необходимостта от колективен
Коментари Харесай

EK подкрепя инициативата за улесняване търговията със здравни продукти

Продължаващата международна рецесия, провокирана от ковид, акцентира нуждата от групов отговор от страна на интернационалната общественост за подсилване на подготвеността за актуалната и бъдещи рецесии. След в началото разискване сред министрите от Европейски Съюз, през днешния ден комисарят по въпросите на търговията Фил Хоган показа концепциите на Европейската комисия за интернационална самодейност за улеснение на търговията със здравни артикули с група от сътрудници от Световната комерсиална организация (СТО). Това оповестиха от Европейската комисия. 

Тези хрумвания са ориентирани към настоящото интернационално разискване на методите за улеснение на достъпа до фармацевтични артикули и медицински артикули на налични цени и за отбягване на разстройства в търговията по време на рецесия и биха могли да бъдат част от интернационално съглашение, отворено за всички членове на СТО.

Едно бъдещо съглашение би могло да улесни търговията със здравни артикули и да способства за по-силна световна готовност за бъдещи здравни разтърсвания посредством:

унищожаване на митата за фармацевтичните и медицинските стоки;

определяне на скица за световно съдействие по време на рецесия в опазването на здравето, която да обгръща въпроси като рестриктивните мерки върху вноса и износа, митниците и преноса, публичните поръчки и прозрачността;

възстановяване на настоящите правила на СТО, използвани към търговията с съществени артикули.

Представените през днешния ден хрумвания на „ групата Отава “ (група от 13 единомислещи сътрудници от СТО) бяха показани за разискване на страните — членки на Европейски Съюз, на съвещание на министрите на търговията, извършено на 9 юни. Това разискване, както и първичната противоположна информация от интернационалните сътрудници, ще допринесат за определянето на идващите стъпки за реализирането на тази самодейност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР