Продължаващата пандемия от коронавирус е засегнала милиони животи по целия

...
Продължаващата пандемия от коронавирус е засегнала милиони животи по целия
Коментари Харесай

5 храни за подсилване на белите дробове

Продължаващата пандемия от ковид е засегнала милиони животи по целия свят. Докато някои остават безсимптомни, други изпитват тежест, която постоянно утежнява живота и провокира белодробни проблеми като астма, белодробна фиброза, хронична обструктивна белодробна болест и други

До момента е ясно, че тази зараза поразява най-много дихателната система. Изследване, показано на Международния конгрес на Европейското респираторно общество, декларира, че COVID-19 може да има отрицателен дълготраен резултат върху белите дробове и сърцето на хората, инфектирани с ковид, показва tialoto.bg.

Следователно, е рационално да предприемем някои спомагателни ограничения за възстановяване на здравето на белите ни дробове по всевъзможен вероятен метод. Въпреки че спортът и питателните добавки са доста значими съгласно специалистите за всевъзможни проблеми, свързани със здравето, то храната също играе значима роля за повишение на имунитета на тялото ни.

Имайки това поради, ние ви предлагаме някои варианти за суперхрани, които могат да оказват помощ за поощряване на цялостното здраве на белите дробове. Ето и 5 варианти:

1. Броколи

Броколите са заредени с противовъзпалително съединяване на име Сулфорафан. Според няколко изследвания, това съединяване може да помогне за отбрана на белите дробове от токсични увреждания.

2. Моркови

Наред с насърчаването на здравето на белите дробове, морковите са известни с това, че противодействат на отрицателния резултат от тютюнопушенето - фактор, който усилва риска от тежко превозване на COVID19. Според изследване, оповестено в списанието Nutrition Research and Practice, морковите са заредени с бета каротин, който обезпечава известна отбрана на пушачите, които са изложени на нараснал риск от голям брой ракови болести и други дегенеративни болести.
 5 храни за укрепване на белите дробове

3. Листни зеленчуци

Зеленчуците като спанак, зеле, кейл и така нататък са заредени с витамин А, С, Е и К, антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, за които е известно, че усъвършенстват здравето на белите дробове. Те също по този начин съдържат B-каротин, който е прочут със своя капацитет за изчистване на свободните радикали и отбрана на тялото от увреждане.

4. Цитрусови плодове

Те са добър източник на витамин С и съдържат антиоксиданти. Цитрусовите плодове като лимон, портокал и други оказват помощ за попречване на възпалителните процеси в тялото и увреждането му от свободните радикали. Изследване, оповестено в British Medical Journal, показва още, че потреблението на витамин С може да помогне за ограничение на астмата и разнообразни други дихателни проблеми.

5. Боровинки

Проучване, оповестено в The American Journal Of Clinical Nutrition, открива, че диетичните флавоноиди в плодовете, изключително в боровинките, могат да оказват помощ за закъснение на обвързвания с възрастта спад на белодробната функционалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР