Продължаваме заедно, противоречията са изгладени, егото отива назад. Това обявиха

...
Продължаваме заедно, противоречията са изгладени, егото отива назад. Това обявиха
Коментари Харесай

Премиер и Патриоти се разбраха - пратиха БСП на море

Продължаваме дружно, несъгласията са изгладени, егото отива обратно.

Това оповестиха министър председателят Бойко Борисов и водачите на съдружните сътрудници на ГЕРБ Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Заедно с ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов петимата направиха изказване в коридорите на Министерски съвет след траял над 2 часа съдружен съвет.

Българска социалистическа партия да си кара умерено лято и да събира загар - предварителни избори няма да има, сподели на изпроводяк вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Относно недоразуменията и обвиняванията в лобизъм по съответни законопроекти сред парламентарните групи от ръководещата коалиция министър-председателят Бойко Борисов съобщи: "Мога да кажа, че по метода, по който се разбрахме да действа обединението - това ще бъде избегнато за в бъдеще, създали сме регулярен график за срещи сред парламентарните групи и държавното управление и мисля, че нямаме противоречива тематика, която да не можем да решим с нужния компромис в полза на обществото. Изяснихме претекстовете за противоречивите текстове, които бяха и по какъв начин ще действаме по ветото надлежно, тъй че оттук нататък мисля, че няма да се постанова да влизаме в подобен пояснителен режим ".

"Мога да успокоя сътрудниците от опозицията, че обединението е задоволително постоянна, осъзната и то не поради властта, не поради постовете или мястото в Народното събрание, а поради това, че всичко останало би означавало огромен безпорядък ", съобщи Бойко Борисов.

Той продължи като посочи, че на фона на достиженията на държавното управление междуличностните връзки не са от голяма важност. "Параметрите, по които работи страната сега - финансови, стопански и като БВП, са най-хубавите за всички времена на тази страна, безработицата е рекордно ниска, вложенията са в промишлеността. Всички стратегии и еврофондове работят ", отсече Борисов.

По думите му имахме извънредно сполучливо европредседателство, а от формата 16 + 1 са последвали много европейски начинания.

"Неслучайно сред Китай и Европейски Съюз бяха подписани толкоз съглашения. Искам да припомня, че за първи път в историята на България тук беше японския министър председател, след това Доналд Туск и Юнкер подписаха съглашение с Япония - най-голямото за Европейски Съюз ", сподели още министър-председателят.

Според него на фона на всичко това, което реализира държавното управление и ръководещата коалиция с толкоз старания - заделените средства за пенсионери, военни, служители на реда, за Българска академия на науките, за университетите "някакви междуличностни връзки - нямат никакво значение ".

"Благодарих на своите сътрудници, че загърбиха своето его. Всички ние признахме там, където сме сбъркали или не сме били задоволително проведени, с цел да поддържаме естествения разговор сред съдружните сътрудници и в огромната и в по-малката коалиция ", приключи Борисов.

Волен Сидеров разяснява във връзка със законодателната активност, че разликите би трябвало да бъдат разрешавани с консенсус, а тезите и тематиките да бъдат изчиствани, тъй че да не пораждат по-късно напрежение.

Лидерът на "Атака " съобщи, че настояванията му, сложени в последните дни, са намерили своя отзив и законовите текстове, по които има забележки ще бъдат изчистени.

"Понякога се постанова да има детайл на балансиране - той съумя да го приложи този миг и да ни убеди, че салдото е най-важното нещо за всичко ", съобщи Сидеров по отношение на дейностите на Борисов за справяне с напрежението в обединението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР