Продължаваме все още да внасяме случаи. Голямата част от хората

...
Продължаваме все още да внасяме случаи. Голямата част от хората
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Вътрешното разпространение на вируса все още не е водещо

Продължаваме към момента да внасяме случаи. Голямата част от хората са обитавали в най-засегнатите страни – Италия и Испания. Това разяснява пред Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент доктор, д.м. Ангел Кунчев.

„ Така или другояче, вътрешното разпространяване на вируса към момента не е водещо. Все още сме на стадий, в който реализираме импорт на вируса ", добави той.

По думите му, сега е малко рано да се предвижда по кое време ще е пикът у нас. „ Заболеваемостта не е висока. 50 случая при население 7 милиона въобще не е висока заболеваемост. Продължаваме да сме в опашката на Европа.

Това е и смисълът на ограниченията, които досега организираме – да дадем задоволително време за подготовка и на здравната система, и на цялата страна да работи в тези условия.

Започва да се преодолява дефицитът на персонални защитни средства, работи се за обезпечаването на машините за изкуствено вентилиране, от които ще имат потребност най-тежко засегнатите хора”, уточни още основният държавен здравен контрольор.

Според Кунчев, хората към този момент са взели на съществено обстановката. „ Изказването на ген. Мутафчийски бе доста мощно и стимулира доста хора . Улиците на София през днешния ден бяха радикално разнообразни от тези, които бяха преди ден”, уточни основният държавен основен контрольор.

„ Това убеди доста хора, че в случай че до момента са възприемали вируса като някаква хипотетична опасност, то към този момент би трябвало да знаят, че шансът да се срещнат с него е огромен и, че от тяхното държание зависи дали това ще се случи рано или късно”, добави Кунчев.

Той акцентира, че към момента няма намерено лекуване на ковид. "Няма ваксина. Когато бъде намерено такова лекуване, незабавно ще ви уведомим ", съобщи доктор Ангел Кунчев.

"Засега ограниченията са обществено разграничаване, висока персонална хигиена, стерилизация и по опция работа, която не изисква скупчване на доста хора ", изясни още основният държавен здравен контрольор.

Той прикани хората да не се поддават на препоръки от разнообразни уеб сайтове за вярно хранене, което може да ни защищити от болестта.

"При здрав човек едно обикновено хранене с задоволително плодове и зеленчуци е задоволително ", безапелационен бе доктор Кунчев.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР