Продължаваме с разширяването на бул. "Мара Тасева". Скоро започваме и

...
Продължаваме с разширяването на бул. "Мара Тасева". Скоро започваме и
Коментари Харесай

Кметът: Скоро започваме цялостната рехабилитация на бул.Първи май в Аспарухово

Продължаваме с разширението на бул. "Мара Тасева ". Скоро започваме и цялостната рехабилитация на бул. "Първи май " в Аспарухово. Това разяснява в обществената мрежа кметът на Варна Иван Портних, който пусна и фотоси от ремонта, видя кореспондент на Varna24.bg .
Наскоро градоначалникът разгласи: "Варна построява инфраструктура за към 300 млн. лева Градът в никакъв случай не е разполагал и с 1/5 от тези средства за целия интервал на прехода. Оценявам поддръжката на премиера и на държавното управление, значима е за нашия град. Когато поех този пост, заварих над 62 млн. заеми. От тях сме обслужили досега над 80%. Чух доста спекулации по тематиката за заемите на общината. Само да уточня, че до момента не сме поемали задължения, с изключение на за съфинансиране на европейските планове и стратегии. От тях огромна част са мостови - т.е. се възвръщат от ръководещите органи по оперативните стратегии. А плановете подсигуряват нова градска среда. 
Тук имам поради и бул. "Левски ", разширението на бул. "Мара Тасева " в Аспарухово, предстоят поправки на бул. "Приморски ", вторият стадий на бул. "Левски ", "Съборни "... 
В момента сме на финалния стадий на няколко обекта. Ремонтът на ул. "Ана Феликсова " напредва, в горния сектор завърши подмяната на подземните връзки, асфалтирано е. Изчаква се процедура по отчуждаване на шест парцела - в сектора към бул. "Цар Освободител ". 
След като приключат, ще бъде построена и останалата част от улицата със светофарна уредба на кръстовището на бул. "Цар Освободител " и ул. "Ана Феликсова ". Ул. "Студентска " - в случай че метеорологичните условия не се влошат, ремонтът би трябвало да завърши до края на годината. Там се прави цялостна замяна на канализация и тръбопровод, преасфалтиране, ремонт на тротоара. 
Работи се по рехабилитацията на сектор от Аспаруховия мост, в частта към автомагистрала "Черно море ". Напролет следва изцяло асфалтиране на моста. Успоредно с това вървят поправки на пътя за Златни пясъци, както и на ул. "Цар Борис III " във Виница. При всяко едно строителство има стеснение. Да, във Виница имаше проблеми с водата, уповавам се към този момент да няма такива. Досега упреците бяха, че там не се случва нищо. Затова насочихме вложения към квартала - ремонтирахме първия стадий от ул. "Цар Борис III ", в този момент върви и вторият стадий с създаване на 100% нова канализация. Направихме спортна площадка, нова пристройка за детска градина... Има неудобства за хората, само че в случай че не работим, проблемите ще останат. Крачка към по-активна връзка с жителите е и фактът, че Виница към този момент има собствен зам.-районен кмет, който ще работи на място с тях. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР