Продължаваме промяната връща днес на президента Румен Радев неизпълнен втория

...
Продължаваме промяната връща днес на президента Румен Радев неизпълнен втория
Коментари Харесай

Президентът си взима втория мандат, чака се решението му за последния шанс за правителство - Политика

" Продължаваме промяната " връща през днешния ден на президента Румен Радев несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление. Партията се отхвърли да предлага претенденти за министри, откакто не получи поддръжка за програмната си декларация в Народното събрание. 

Очаква се решението на президента на кого ще връчи третия мандат за финален опит за кабинет. 

Ако, ще има избори при започване на април, съобщи през вчерашния ден съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. 

" Продължаваме промяната " и ГЕРБ и да има държавно управление, въпреки и с посредничеството на получилия третия мандат за сформиране на такова. Точно в този момент е извънредно значимо да има държавно управление, съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред БНР. 

, че би трябвало да има държавно управление. Застани начело с третия мандат, събери водачите на всички партии! Нека се разгласи кабинет с министър председател Христо Иванов, да ни предложения на диалози и да каже изискванията на всичко, което приказва - по какъв начин може да се случи. Нека да подпишем нов публичен контракт ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

По конституция след крах на първата и втората политически сили президентът има право на избор кого да натовари с осъществяването на третия мандат като го връчва на ръководителя на предпочетената парламентарна група, а не на претендента за министър председател, както е в първите два случая.

Ако постоянен кабинет не бъде формиран и отново последват избори, страната ни ще пропусне опциите да влезе скоро в Шенген и в еврозоната. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР