Продължаваме промяната“ успя да консолидира протестната енергия от 2020 г.,

...
Продължаваме промяната“ успя да консолидира протестната енергия от 2020 г.,
Коментари Харесай

Политолог: Вървим към серия предсрочни избори

„ Продължаваме промяната “ съумя да консолидира протестната сила от 2020 година, която се придвижи през три избора, с цел да се стигне до изборите на 14 ноември – имаше опция.

Днес няма опция. Има дребни партии, само че те не активизират хората да гласоподават.

Това сподели политологът Светлин Тачев в „ Денят онлайн “ по Nova News.

„ Вървим към серия от предварителни избори, което ще е деструктивно и за изборната интензивност, и за целия либерален политически развой.

Тази незаинтересованост, която се натрупа в гласоподавателите, ще докара освен до съмнение към политическите обединения и политиците,

а и до намаляване на доверието в самите институции “, твърди политологът и има вяра, че съвсем няма опция да се сътвори устойчиво държавно управление, което да ни преведе през рецесиите.

Във връзка с желанието на Слави Трифонов за референдум за президентска република,

Тачев разяснява, че това е доста на ниска цена комфортен пиар трик, който удря по едно доста сензитивно място на българина – безконечното предпочитание за смяна:

„ Няма място за този спор, тъй като нямаме обичаи в президентската република и не съм уверен, че самият Трифонов желае сходно нещо.

Това са клишета, мантри, които в последните 10 години се пускат в общественото пространство, с цел да притеглят гласоподаватели. “

„ Българинът желае смяна, само че не знае по какъв начин да се случи – няма механизми за това.

Такива мантри като президентска република, Велико народно събрание, нова конституция, понижаване на броя на депутатите – звучи хубаво, тъй като основават заблуда,

че се дава надзор за наказване на политиците, което обаче няма да промени обстановката в страната “, счита Тачев.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР