Продължаваме промяната скочи срещу служебния енергиен министър Росен Христов заради

...
Продължаваме промяната скочи срещу служебния енергиен министър Росен Христов заради
Коментари Харесай

ПП бесни на Капитан Газпром: Лъже, та се къса

Продължаваме смяната скочи против служебния енергиен министър Росен Христов поради изказванието му, че актуалната власт съумяла да контракти еднолично по-евтини доставки на газ, в съпоставяне със свършеното от предходния кабинет на Кирил Петков. Самият Петков, съпредседателят на Политическа партия Асен Василев и депутатът Венко Сабрутев изрично не одобряват казаното от Капитан Газпром и показват: 

" Когато " Газпром " едностранно спре подаването на газ, по какъв начин министърът съпоставя цената на газа в средата на рецесията от действителни снабдители с цена на газа от снабдител, който не достави газ на България. Същия този министър в първия си месец на ръководство един месец се опитваше да контракти с " Газпром " доставки и видя, че това не е допустимо. Да сравняваш цена на съществуващи доставки в средата на най-голямата енергийна рецесия с какво би доставил " Газпром ", в случай че продължаваше контракта, е безусловно неуместно ", ядоса се Петков. 


Сабрутев пък извади графика какъв брой би била цената на природния газ, в случай че договорът с " Газпром " е бил в действие.
" Ако ние бяхме купували съветски газ от този миг, от който са фактурите, които се разнасят, би трябвало да купуваме на 160 евро на мегаватчас, а в този миг ние сме купували на сред 107 и 110 евро. Всичко това, което се приказва в пленарна зала, е неистина - макар форсмажорните условия ние сме купували на по-ниски цени газ, в сравнение с желанието на някой партии да ни влачат в посока " Газпром ", сподели още той.

Асен Василев пък уличи Христов за слотовете за разтоварване на 7-те танкера полутечен газ. 
" Христов сподели, че контракт с " Шениер " има от май месец, а за какво не са били купени слотове за 7-те танкера сред май и 2-ри август. Договор тогава има за 2 танкера, разтоварени в Турция. 7-те танкера бяха контрактувани два дни преди края на постоянния кабинет, за тези два работни дни ние договорихме 1 слот, с който министъра се похвали. Другите слотове можеха да бъдат контрактувани в идващите две седмици, както и гръцките управляващи споделиха, само че те не бяха. ", уточни като трета неистина на министъра Василев.  ТЕМА преди 1 ден 854 преди 2 дни 1548 преди 8 дни 7937

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР