Продължаваме промяната ще внесе декларация в Народното събрание за спешни

...
Продължаваме промяната ще внесе декларация в Народното събрание за спешни
Коментари Харесай

ПП внася декларация в НС заради Шенген: Служебният кабинет дължи обяснение за провала на преговорите

" Продължаваме промяната " ще внесе декларация в Народното събрание за незабавни дейности по приемането на закони за присъединението на България към Шенген. Това излиза наяве от позиция на партията, публикувана до медиите.

Служебният кабинет дължи пояснение за неуспеха на договарянията, пишат от Политическа партия и показват, че всички вероятни инспекции от страна на европейските институции и самостоятелни специалисти са посочили, че България и Румъния дават отговор на формалните критерии за участие в Шенген.



" Формално всичко е наред. Формално България не би трябвало да е единствената континентална страна от Европейски Съюз, която не е част от Шенген. Реално, част от европейските сътрудници изпращат явен сигнал, не за първи път: имате проблем с корупцията, имате проблем с върховенството на закона. Независимо от процеса по присъединение към Шенген, страната ни би трябвало да предприеме обилни ограничения във връзка с битката с корупцията и за определяне на върховенството на закона. Това се удостовери и от последния отчет по хоризонталния механизъм за върховенството на закона, и от заложените в него рекомендации на Европейска комисия ", декларират от " Продължаваме промяната ".

Още на следващия ден партията ще внесе декларация в Народното събрание за приемане на антикорупционното законодателство, заложено по Плана за възобновяване и резистентност. Освен това ще изиска чуване на служебния министър председател Гълъб Донев и служебните отраслови министри по отношение на проблема Шенген.

Цялата им позиция вижте

 
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР