Продължаваме промяната ще участва на предсрочните парламентарни изборите като партия

...
Продължаваме промяната ще участва на предсрочните парламентарни изборите като партия
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната" се присъедини към едноименната коалиция за участие в изборите

Продължаваме смяната " ще взе участие на предварителните парламентарни изборите като партия в състава на едноименната коалиция. Това става видно от на Централната изборна комисия (ЦИК), с което се записва смяната в състава на коалиция " Продължаваме Промяната ". Така към този момент публично групировката на Кирил Петков и Асен Василев ще може да взе участие във вота в колиция с досегашните си сътрудници " Волт " и " Средна европейска класа " (СЕК).

Първоначално " Продължаваме промяната " се с присъединяване единствено на мандатоносителите " Волт " и СЕК. Причината беше в бавенето на правосъдната регистрация на " Продължаваме промянат " като партия. Още тогава обаче бишият ръководител на Народното събрание Никола Минчев акцентира, че сега, в който регистрацията е подготвена, партията ще се причисли към обединението.

За шанс ден по-късно от партийната централа оповестиха, че " Продължаваме промяната " софийският градски съд (СГС) " Продължаваме промяната " в на политическите партии. Така групировката съумя да се више в срокът, избран от хронограмата за изборите и да подаде документи за присъединение към обединението. Срокът за промени в състава на записана за изборите коалиция изтича на следващия ден, 27 август.

Това значи, че групировката на Петков и Василев към този момент ще може да получава непосредствено полагащия й се дял от дотацията, която страната изплаща на политическите сили, съумели да влязат в Народното събрание. За обединенията това значи да са събрали най-малко 4% от гласовете на изборите, а за партиите - минимумът е 1%. След вота през ноември предходната година съвсем цялата дотация отиваше в един от някогашните сътрудници в обединението - лявата партия " Политическо придвижване Социалдемократи " на Елена Нонева. Именно то полагаща се на групировката без да е излъчило нито един народен представител в 47-я парламент. Каква е повода този път то да не взе участие в обединението, от " Продължаваме промяната " не са посочвали до този миг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР