Продължаваме промяната ще се яви на предсрочни избори без най-разпознаваемото

...
Продължаваме промяната ще се яви на предсрочни избори без най-разпознаваемото
Коментари Харесай

Оттеглянето на Лена Бориславова, или когато жълтите медии редят листите - Политика

" Продължаваме промяната " ще се яви на предварителни избори без най-разпознаваемото си лице наред с Кирил Петков и Асен Василев.

Лена Бориславова се самоотстрани от листите, с цел да не " отклонява вниманието " на гласоподавателите с наличието си - по нейните думи. Или не устоя на помията (разбираемо), или някой " благодетел " я е посъветвал да го направи - по този начин както посъветваха партията да не влиза в предизборни обединения.

И в двата случая - в българската политика няма място за жена, която не дава отговор на профила " Бойко Борисов в пола ".

За 7 месеца Политическа партия не съумяха да отбият най-грозните офанзиви от страна на опозицията и опорните ѝ жълти медии против Лена Бориславова. Сигурно никой не помни, че тя прекара общо 12 дни в Народното събрание, само че ще се запомни грубият звук по неин адрес, който продължи до край - в нейно неявяване.

Пропит от джентълменска тактичност, Тошко Йорданов я обсъждаше по малко име или я наричаше " лицето ", " госпожицата " и " сътрудничката ", като откри за подходящо да се присмива на дипломата ѝ от Харвард.

Радомир Чолаков от ГЕРБ,сериозен експерт и предан православен християнин, наскърбяваше 32-годишната жена с думите " бушона Лена Бориславова ". Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов подхвърляше успокоителни хапчета на естрада в един от случаите, в които годеникът ѝ Мирослав Иванов водеше съвещанията.

Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов - заслужил притежател на купата " Мозъка " - разясняваше с насмешка дали решенията ѝ като правист били " блестящи " или не. Да, тъкмо толкоз ниско падна равнището.

Дори при свалянето на Никола Минчев като ръководител на Народното събрание опозицията не си позволяваше да го унижава с сходни грубости - в противен случай, тогава хора като Йордан Цонев го изпратиха с похвали.

Най-жалкото е, че простащината не получи отпор най-малко от дамите в Народното събрание - в противен случай.

Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова - която не помни по какъв начин на 30 години излезе от анонимност в русенския Общински съвет, с цел да стане народен представител, а малко по-късно и министър - си разреши да приказва за " лекьосани парапети на властта " по време на дебата за избор на съмнение.

Изглежда Атанасова е не запомнила и по какъв начин с три думи Бойко Борисов унищожи човешкото достолепие на една от най-лоялните ѝ съпартийки от самото основаване на ГЕРБ - Цвета Караянчева. Или че водачът ѝ се гавреше по медиите с прическите " фъш фъш " на Менда Стоянова, до момента в който тя беше най-високопоставената жена в ръководството на финансите на страната.

2 години по-късно още веднъж Борисов даде легитимност на най-калната компроматна офанзива против Лена Бориславова. Морални крепители на нацията като Недялко Недялков и Петьо Блъсков трансфораха персоналния ѝ живот в цел No.1 на медиите си и я съчлениха в някакъв чудноват хибриден облик на име " Лена-Киро-Миро ". Издателят на ПИК даже продава плакати с нейна фотография и надпис " Продължаваме измамата " против 10 лева

Единственото пояснение за Стокхолмския синдром на останалите дами в българската политика, наблюдаващи този извратен линч е, че всяка от тях се опасява да не бъде идната, за която се пазят двусмислени записи. Едно е несъмнено - никой няма да я отбрани.

Нямаше и реакция в " Промяната ", когато опозицията нарочи Бориславова за най-слабото звено по веригата сред Министерски съвет и обединението в Народното събрание.

Тя беше оставена да обира луфтовете на най-спорните решения в обединението - от първия мораториум за цените на тока за битови консуматори, през провалената промяна на ръководителя на КЕВР, от режима на заплащанията към строителните компании за съмнителните поправки от времето на ГЕРБ, до незавършения законопроект за КПКОНПИ.

Темите, за които Политическа партия трябваше да възнамеряват с дълъг небосвод, гърмяха като фойерверки и се записваха на нейна сметка.

Главният прокурор Иван Гешев не си помръдна пръста по листата с 20-те корупционери - случката обаче влезе във фолклора с лапсуса на Бориславова за справките в Гугъл, а ПИК я кръстиха " Гуглена ".

Ключовата политика на Кирил Петков за осветление на заемите, които ББР е раздавала на политически обвързани " бенефициенти " по време на ГЕРБ, приключи със давност - и с това стартира прокурорската офанзива против тримесечния хонорар на Бориславова като юридически консултант на банката.

Проверките в остарялото управление на " Булгаргаз " поради отказаните спомагателни количества азерски газ също не стигнаха до средата. Неспособността на новите шефове в държавната компания да обезпечат слотове за LNG след войната в Украйна се замъглиха в говорилнята. Опозиционната офанзива против Лена Бориславова за мненията ѝ към цените на горивото в американски танкери обаче още живее собствен живот.

Предозирането на публиката с обикновени скечове за ролята на " секретарката на шефа " не проблем единствено за Бориславова и околните ѝ, а за цялото общество. Защото може доста да харесваме дами като финландския министър председател Санна Марин или колежката ѝ от Нова Зеландия Джасинда Ардерн, само че истината е, че ние оставихме жълтите медии да ни внушават, че сме по-близо до мачистко общество от 20 век, в което дамите ги оценяваме главно по мъж или по хубост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР