„Продължаваме Промяната“ ще подкрепи военно-техническа помощ за Украйна, обяви на

...
„Продължаваме Промяната“ ще подкрепи военно-техническа помощ за Украйна, обяви на
Коментари Харесай

Премиерът: Ако не намерим пресечна точка за българския интерес, кабинетът ще спре да съществува

„ Продължаваме Промяната “ ще поддържа военно-техническа помощ за Украйна ", разгласи на ексклузивен брифинг министър председателят Кирил Петков. Той добави, че това решение е взето на съвещание на Изпълнителния съвет на партията нощес и ще бъде подкрепено в Народното събрание.

Запитан по какъв начин ще продължи работата на ръководещата коалиция при очевидните другия сред четирите партии, министър-председателят съобщи, че ги сплотява " българският интерес ".

" Може да е със кавги и рецесии, само че съумяваме да напредваме. Правителството не пада, макар прогнозите, които се вършат всеки месец. Имаме почитание едни към други и би трябвало да намерим българския интерес, за който да работим.Ако това не се случи, държавното управление ще спре да съществува ", изясни Кирил Петков.

Темата за спрените газови доставки

" Ще пазиме българския интерес постоянно. Това значи самостоятелна България, свободна и просперираща ", съобщи още Кирил Петков. " За страдание в близкото минало Русия ние третирала като пета колония. Ние имаме доста политически и стопански кръгове, които пазят нейните ползи. " Продължаваме промяната " обаче ще отбраната единствено българските ползи ", безапелационен беше той.

Петков е уверен, че зад съветските ползи у нас стоят " трите изхарчени милиарда за " Турски поток ". " Както, и предлагането за газова централа, и отхвърли ни от азерски газ, и забавянето на гръцката връзка над 10 години. Последните три месеца тази връзка бе издигната доста повече в сравнение с за години ", посочи още министър председателят.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР