Продължаваме промяната ще издигне Кирил Петков за премиер. Малко след

...
Продължаваме промяната ще издигне Кирил Петков за премиер. Малко след
Коментари Харесай

Първи реакции на политическите лидери след изборите

" Продължаваме промяната " ще издигне Кирил Петков за министър председател. Малко след оповестяването на резултатите Кирил Петков и Асен Василев дадоха първата си конференция под звездите.

Формацията към момента няма офис, по тази причина първото изявление се случи в рейса, с който обикаляха страната по време на акцията. Целта им е съдружно държавно управление.

„ Нито една от съдружните партии не би трябвало да има самосъзнанието, че може нещо да направи сама “, съобщи Кирил Петков.

Засега е ясно, че претендентът за министър председател ще бъде Кирил Петков, а за министър на финансите - Асен Василев. Двамата желаят всички постовете в бъдещия кабинет да бъдат определени след разговор с останалите партии.

„ Начинът, по който ние си представяме нещата, е всеки от съдружните сътрудници да предложи за всяка от позициите най-хубавият претендент и дружно да решим кой е най-хубавият за България “.

От ГЕРБ обявиха, че са подготвени за съпротива.

„ Възторгът, в който изпадат сътрудници от класирането си, моят прочит е различен. Народът изгони мутрите от Народното събрание, вместо да идат, те си потеглят. Това, че влиза „ Възраждане “ също би трябвало да приказва доста. Истински скърбя сътрудниците Иванов и Атанасов - тъкмо се засилят да стане нещо и пристигна някой и ги превари “, сподели Бойко Борисов.

Движението за права и свободи изрази подготвеност за диалози в новия парламент.

„ Аз мисля, че нашето държание е ясно още през цялото време: и по време на акцията и в този момент ние заявявахме, че можем еднообразно да приказваме с всички парламентарно показани партии и обединения “, означи Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия ще разяснява окончателните резултати след преброяването на вота от чужбина.

" Трудното стартира от на следващия ден. Очевидно и " Възраждане " влизат, съгласно краткотрайните резултати, което прави Народното събрание доста фрагментиран и изисква от всички ни още по-голяма мъдрост ", съобщи Корнелия Нинова.

В изборната нощ водачът на " ИТН " Слави Трифонов разяснява резултатите от вота по телевизия 7/8-ми.

„ Ако можех с машина на времето да върна времето обратно, отново щях да постъпя по същия метод, без да влизам в сделки и да се поддавам на напън. Това ще направя и в този момент. Няма да престъпя моите думи ", безапелационен беше Слави Трифонов.

Резултатите на „ Демократична България “ са неприятни, сподели Христо Иванов. Партията все пак влиза в Народното събрание и ще отстоява дневния ред, за който се бори.

„ Можем да постановяваме правосъдна промяна, промяна на регулаторите в енергетиката, модернизацията на българската администрация “, означи Христо Иванов.

Националистическата партия " Възраждане " няма да поддържа държавно управление, което да не отстрани всички ограничения против ковид.

" Изправи се БГ! Ние идваме не съумяха да прескочат 4-процентната преграда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР