Продължаваме промяната“ са склонни да разговарят с ГЕРБ по 16-те

...
Продължаваме промяната“ са склонни да разговарят с ГЕРБ по 16-те
Коментари Харесай

„Не става с контактьори“: ПП категорично отказва на ГЕРБ

„ Продължаваме промяната “ са склонни да беседват с ГЕРБ по 16-те си оповестени управнически критерии, само че няма да поддържат групировката на Бойко Борисов за осъществяването на първия мандат. Това оповестиха Кирил Петков и Асен Василев, които през днешния ден са при президента Румен Радев за съвещания преди връчването на първия мандат за сформиране на постоянен кабинет.

За първия мандат показваме подготвеност да приказваме с мандатоносителя по 16-те политики, които декларирахме, само че няма да подкрепим техния мандат, тъй като това ще е измятане към обещанията, които дадохме към половин милион гласоподаватели “, сподели Кирил Петков.

Той удостовери пред президента, че „ няма да вършим безпринципни сделки, с който да било, от който и да е мандат “. Румен Радев при започването на срещата съобщи, че „ не може да има държавно управление непременно, рожба на безпринципни и подмолни сделки, само че държа да има градивен и открит разговор и да се изчерпят до дъно всички вероятни варианти за държавно управление “.

Чакаме от първия мандат огромната и тежка отговорност, която беше дадена на ГЕРБ като най огромна партия, да направи това, което ние направихме предния път. Тогава лиши доста време, доста диалози пред целия български народ – за политики – преди да се случи “, сподели Кирил Петков.

Той също по този начин сподели, че съставянето на кабинет " не става с лозунги и с медийни изяви, а с доста работа и със събиране на консенсус ".

Не става и с контактьори “, вметна Асен Василев. „ Много добре ги познаваме, само че позицията контактьор не съществува в българския политически живот. “

Изказването му е във връзка " контактната група ", основана от ГЕРБ, в състав президентът Росен Плевнелиев и ръководителят на Атлантическия клуб Соломон Паси. Двамата пробват да осъществят контакт сред " враждуващите " лагери, само че до момента са съумели да беседват единствено с обединенията от единия лагер – ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък ".
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР