Продължаваме промяната“ разчита на 12 гласа от ИТН, за да

...
Продължаваме промяната“ разчита на 12 гласа от ИТН, за да
Коментари Харесай

Новата тройна коалиция: Продължаваме управлението; ГЕРБ и ДПС искат оставки

„ Продължаваме промяната “ разчита на 12 гласа от Има Такъв Народ, с цел да продължи да ръководи страната и се надява на държавно управление на малцинството. От Има Такъв Народ са безапелационни, че ще постъпят морално и почтено за тях, като няма да дадат поддръжка. Това стана ясно, откакто депутати и министри разясниха управническата рецесия след изтеглянето на министри от Има Такъв Народ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Каримански: Ще подкрепим обществената част от бюджета

Председателят на Бюджетната комисия в Народното събрание от Има Такъв Народ Любомир Каримански съобщи, че ще поддържат въпреки всичко бюджета в неговата обществена политика. „ Няма да затрудня никого. Не мога да кажа по кое време ще подадат оставка министрите. Не мисля, че към момента е моментът за нови избори “, добави Каримански. Ние казахме кое ще подкрепим. Първо ще гласуваме обществените в ДОО и по-късно ще гласуваме обществените, както са отразени в Закона за държавния бюджет, сподели още Каримански.

Балабанов: Петков и Василев желаеха да консолидират цялата власт в ръцете си

В политиката би трябвало да избираме сред неприятното и по-малкото неприятно. За 6 месеца сътрудниците, с които подписахме това съдружно съглашение - " Продължаваме промяната " направиха по този начин, че в действителност да се трансфорат в голямото неприятно в този парламент, съобщи депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

По думите му министър председателят и министърът на финансите имат блян за еднолична власт.

Те желаеха да консолидират цялата власт в ръцете си, трансфораха Народното събрание в гумен щемпел. Никой не се съобразяваше с нас в законодателна но. В една такава прочувствена среда допускам, че през идващите ни доста тиня ще си хвърлим. Ние би трябвало да залагаме на обстоятелствата и на истината. Да, съгласно някои сме неприятни, само че избираме да приказва истината

Актуализацията на бюджета до последно се е предложила " на мрачно ".

" Винаги съм ходил с група специалисти от нашата партия, да има хора които да изразят експертното си мнение по проблема и да има хора, които след това да може да потвърдят каква е истината за тези съдружни препоръки. Планът за еврото, актуализацията на бюджета, Македония - все неща, които бяха поставяни на мрачно. "

След заявката на Слави Трифонов през вчерашния ден, " Продължаваме промяната " не обелиха и дума за Македония, акцентира Балабанов.

Митева: Имаме проблем с премиера и с вицепремиера, по тази причина изтегляме министрите си

Избори не са нужни. Избори са рискови в този миг, хората също не ги желаят. Това съобщи Ива Митева от „ ИТН ”, откакто Слави Трифонов разгласи, че партията му напуща ръководещата коалиция.

Митева счита, че би трябвало да се опита да се сформира нов кабинет. „ Ако искахме този министър председател да остане, нямаше да изтеглим министрите си. Имаме проблем в самото ръководство - с премиера и с вицепремиера. Затова изтегляме министрите си. Омръзна ни на съдружните препоръки да не се случва нищо ”, означи тя.

В случай, че се завърти рулетката с мандатите, Митева посочи, че Има Такъв Народ няма да поддържа държавно управление на „ Продължаваме Промяната ”. „ Друг мандат с Политическа партия не считам, че бихме подкрепили. Ако мандатът стигне до нас, ще опитаме. Ще търсим държавно управление на необятното единодушие. Втори мандат на ГЕРБ няма да подкрепим ”, изясни депутатът.

Андрей Гюров: Доста от дейностите на Има Такъв Народ са плод на сюжет

Видя се напоследък, че Има Такъв Народ не играе в този тим. Подхождаме постоянно с заем на доверие, правили сме всичко належащо да намираме компромисите и да поддържаме разговора в обединението. Доста от дейностите на Има Такъв Народ са плод на сюжет, сподели ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров.

По думите му в последните месеци Има Такъв Народ саботират ръководството със прекъсване на правосъдната промяна, повдигат тематики, които не вълнуват българските жители.

Гюров разяснява, че Има Такъв Народ са саботирали напредъка по закона за КПКОНПИ, а правна комисия не работи, защото депутатите не са участвали на съвещанията. Замяната на този началник на КПКОНПИ с министър Рашков би бил превъзходен знак за обществото, защото по думите му комисията е единственият проверяващ орган, който може да работи по времето на основния прокурор Иван Гешев.

Имаме ясна стратегия какво би трябвало да се случи, имаме Закона за бюджета, с цел да могат средствата да стигнат до хората, сподели Гюров.

Минчев: Актуализацията на бюджета ще бъде призната

„ В кратковременен проект основно за нас и за страната е да бъде призната актуализацията на бюджета, тъй като в нея са антикризисните ограничения, които сме обявили, нарастването на пенсиите. Фокусирани сме върху тази стъпка. В залата има 240 народни представители, всеки със своя съвест и свои убеждения. Затова считам, че актуализацията на бюджета ще бъде призната “, съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. Той добави, че няма смяна в персоналния състав на Министерски съвет, тъй като единствено Народното събрание взема решение измененията в Министерски съвет, а с цел да се случат те, би трябвало да настъпи предложение. Според него следва занапред да се види дали приказваме за сериозна политическа рецесия.

„ В момента имаме ясни 109 гласа в пленарната зала, които са от Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България. Оттам нататък би могло още веднъж да се стигне до болшинство в пленарната зала, когато народни представители, които не са съгласни с водената от групировката, от която са част, политика и решат, че е време да работят не съгласно партийната заръка “, съобщи Минчев. По думите му диалозите, които се водят в Народно събрание, демонстрират, че не всички народни представители от Има Такъв Народ са съгласни с метода на деяние, който водачите на групировката подхващат.

Лорер: Да хвърлиш страната в безпорядък поради пътищата е безконтролно

Имам голямо отвращение, гигантско към Има Такъв Народ. Те не излязоха от държавното управление, тъй като имахме проблеми в енергетиката или поради политиката по отношение на Украйна или Русия. Те взеха решение да излязат от държавното управление зарад пътищата на България, съобщи министърът на нововъведенията Даниел Лорер.

Те желаят колосална цифра от 6 милиарда, която тази година да бъде изхарчена за пътищата. Недоумявам защо е това, попита Лорер.

Този парламент е витално нужен на България, с цел да преодолеем рецесията и да повишим ограниченията. Има Такъв Народ отхвърля да поеме отговорността си към обществото. Да хвърлиш страната в безпорядък поради пътищата е немислимо, това е най-безотговорното държание, добави Лорер.

Мирослав Иванов: Разчитаме на 12 гласа на разсъдъка

„ Разчитаме на 12 гласа на разсъдъка. Защото пред това държавно управление стоят много значими проблеми, които би трябвало да бъдат позволени. За всички е ясно, че се намираме във времена на рецесии и нямаме потребност от нова политическа рецесия, в която се намираше страната през цялата 2021 година ”. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от Политическа партия Мирослав Иванов.

На въпрос какво ще стане, в случай че четиримата нови министри не бъдат утвърдени и ще бъде ли пожелан избор на доверие, той акцентира, че: ”Не разясняваме изобщо в парламентарната група промяна на министри. Това е решение на сътрудниците от Има Такъв Народ. Те следва да си подадат оставките. До момента има подадена единствено една. Ще преценим дали да желаяме избор на доверие. Това, което ще желаяме от всички народни представители е разсъдък, без значение от тяхната партийна принадлежност. Защото те са определени от народа и следва да служат на народа. Защото ограниченията, които сме планували са в интерес на народа ”.

Симов, Българска социалистическа партия: Надявам се на здрав разсъдък, само че в случай че би трябвало ще отидем на избори

Надявам се на здрав разсъдък. Но в последна сметка – никой не се плаши от избори. Ако би трябвало ще създадем още едни и още едни след тях ”. Заяви Александър Симов от „ Българска социалистическа партия за България ”, разяснявайки опцията за предварителен избор пред Нова тв. И добави: „ Точно в този момент България не се нуждае от избори, само че в последна сметка – каквото стане в Народното събрание ”.

Според него решението на Има Такъв Народ да са единни и да дадат поддръжка с 12 депутати за болшинство, той акцентира, че това е и въпрос на политически избор. „ Има съответни задания, които би трябвало да свърши българският парламент. Ако би трябвало да се върви на избори – ще стигнем и до избори ”.

По отношение на актуализацията на бюджета – той беше безапелационен, че обществените хрумвания, които партията му е предложила, ще бъдат гласувани.

Биков: Това държавно управление явно не може да продължи да работи

Ако бяхме на мястото на Петков, бихме поискали първо избор на доверие, преди да се приказва за държавно управление на малцинството, съобщи Тома Биков от ГЕРБ. Това държавно управление с този мандат и личен състав явно не може да продължи да работи, сподели Биков.

Атанасов: Ще търсим метод ръководството да бъде укрепено

От „ Демократична България ” ще търсят метод градивно ръководството да бъде укрепено. Това сподели депутатът от Демократична България Атанас Атанасов след излизането на Има Такъв Народ от обединението.

„ Каквото и да ви приказват, да знаете, че става въпрос за пари ”, означи той. „ В тази тежка обстановка на война и на стопански провокации е безконтролно да оставим страната без ръководство ”, е неговото мнение. Дали Бойко Рашков ще бъде определен за началник на КПКОНПИ, Атанасов сподели: „ Той има качества за тази позиция, потвърдил го е от годините ”. Според него би трябвало да бъде направено всичко належащо да бъдат предотвратени избори.

Атанасов: Ще търсим метод ръководството да бъде укрепено

От „ Демократична България ” ще търсят метод градивно ръководството да бъде укрепено. Това сподели депутатът от Демократична България Атанас Атанасов след излизането на Има Такъв Народ от обединението.

„ Каквото и да ви приказват, да знаете, че става въпрос за пари ”, означи той. „ В тази тежка обстановка на война и на стопански провокации е безконтролно да оставим страната без ръководство ”, е неговото мнение. Дали Бойко Рашков ще бъде определен за началник на КПКОНПИ, Атанасов сподели: „ Той има качества за тази позиция, потвърдил го е от годините ”. Според него би трябвало да бъде направено всичко належащо да бъдат предотвратени избори.

Христо Иванов: Ние за избори сме подготвени, страната не е подготвена

Най-важното в този момент е да се одобри бюджетът, тъй като това е въпрос на отговорност към всички тези хора, които чакат държавното управление да им окаже помощ. Това сподели Христо Иванов.

За това дали има риск за бюджета, той отговори, че има всевъзможни опасности в миг, в който някой реши да хвърли страната в цялостен безпорядък и неопределеност. „ В момента никой не може да ви каже въобще накъде върви тази страна и това се дължи на съответни хора от Има Такъв Народ, които взеха това решение, без да изискат преди този момент някакво преразглеждане на обединението. Просто да хвърлят страната през прозореца. Това се случи ”, сподели Иванов.

„ Ние за избори сме подготвени, страната не е подготвена за избори ”, съобщи Иванов. На въпроса дали ще поддържат държавно управление на малцинството, Христо Иванов сподели, че това е въпрос също на деликатно разискване.

Карадайъ: Чакаме кабинетът да си подаде оставката, няма да подкрепим нови министри

Такава тематика за държавно управление на малцинството пред нас към момента няма. От политическа позиция има поръчки за подаване на оставки, а процедурата е ясна, да се внесат в Народно събрание, да се прегледат. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Движение за права и свободи от първия ден на това държавно управление, ние чакаме дружно с оставката на към този момент декларираните министри, в Народно събрание да се внесе оставката на целия кабинет. Няма да подкрепим нови министри в този кабинет, акцентира Карадайъ.

Йордан Цонев: Окей е да има избори, с цел да измете народът най-голямото неразбирателство за последните 30 година

Това държавно управление е най-голямото неразбирателство за последните 30 години в обществото, съобщи Йордан Цонев на влизане в Народното събрание.

Кое държавно управление на малцинството да поддържам, това е най-голямото неразбирателство, споделих ви, добави Цонев. Окей е да има избори, с цел да измете народът най-голямото неразбирателство за последните 30 години, сподели още той. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР