Продължаваме промяната предложиха формиране на правителство на малцинството с втория

...
Продължаваме промяната предложиха формиране на правителство на малцинството с втория
Коментари Харесай

"Промяната" и "Демократична България" ще предложат правителство на малцинството

" Продължаваме промяната " предложиха образуване на държавно управление на малцинството с втория мандат.  По време на брифинг Кирил Петков съобщи: " Тук сме, дружно с Демократична България, с цел да кажем не може да се продължава по този метод. Народът чака проект, визия държавно управление. Имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството с ясна визия, тактика и проект. Трябва да има гаранции, че Народно събрание е кадърен да работи в подобен формат ", съобщи той. По думите му България " стои в политически вакуум " и сме " в политическа невъзможност " след свалянето на тяхното държавното управление.
 
" Последните 30 години България страда от 3 недъга – първо, че част от бизнеса зависи от страната. Второ - България е с най-голямото неравноправие в Европейски Съюз, което е стигнало до размери, които ни слагат сред Кот д`ИВоар и Малайзия. Това е една от главните аргументи българите да напущат и да има отвод от присъединяване в публичните процеси. Третото е неналичието на правдивост ", изясни Василев, представен от Tribune. Той добави, че тяхното държавно управление с Демократична България почнало " да оправя и трите недъга ".
 
" Очевидно е, че страната ни има потребност от ръководство и такова не наподобява да се образува. Възникна едно болшинство, само че съдържа в себе си, че може да прерасне в коалиция, която да връща страната обратно. Тласкането към избори също е сюжет, в който се намираме. Позитивен сюжет е вероятен. Пред България стоят задания, които Кирил и Асен скицираха ", добави водачът на Демократична България Христо Иванов.
 
Той съобщи своята наслада от обстоятелството, че сътрудниците му от Политическа партия са осъзнали освен да има държавно управление в този момент, само че такова, което да има потенциала да отговори на рецесиите и опциите и да тласне страната напред- " освен коалиция на реванша, а кабинет на промените ". Иванов сподели, че приема с наслада и " схващане какъв брой ще е мъчно. Правителство на малцинството в този Народно събрание е най-лошата алтернатива с изключение на избори ".  " Важната вест от през днешния ден е, че мандатоносителят на втория мандат Политическа партия стартира действително да прави старания да се откри формула на вярата, че може да има ръководство, което макар компликациите да придвижи страната напред, само че може и това да се окаже невероятно ".
 
Кирил Петков взе думата, с цел да скицира, че ще вкарат пакет от законови промени, които биха дали късмет на техните цели. Сред по-важните са отменяне на измененията в ИК, внасяне на предложение за изменение в Конституцията за унищожаване на неограничената власт на основния прокурор, приемане на промени в Наказателно-процесуален кодекс и Закон за съдебната власт за следствие активността на основния прокурор, внасяне на закона за бюджета при 3% недостиг, приемане на промени, уреждащи процедурата по желание на ръководители на ДАНС, ДАР и основен секретар на Министерство на вътрешните работи, тъй че изпълнителната власт да ги управлява и назначава, без намесата на президента, както и законопрокет за КПКОНПИ.
 
Асен Василев сподели, че все още не са търсили поддръжка от други партии. Според него всички оферти за законови промени могли да се одобряват до Коледа. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР