„Продължаваме Промяната“ (ПП) ще внесе след празниците законодателни промени относно

...
„Продължаваме Промяната“ (ПП) ще внесе след празниците законодателни промени относно
Коментари Харесай

ПП внася промени за КОНПИ след празниците

„ Продължаваме Промяната “ (ПП) ще внесе след празниците законодателни промени по отношение на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Това съобщи в декларация от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров. Той съобщи, че следва и „ друго основно законодателство в областта на правосъдната система “.

Декларацията на Политическа партия беше в отговор на тази на ГЕРБ-СДС, с която ръководителят на парламентарната група (ПГ) ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова прикани за оставката на държавното управление. В отговор Гюров открои сполучливите дейности на държавното управление в другите сфери.

„ Разбира се, най-вече дупки има в правосъдната система, където към момента се е окопал основният прокурор Иван Гешев. Ние успяхме да запълним някои от тези дупки. Закрихме преторианците на основния прокурор – спецсъда и спецпрокуратурата “, сподели той.

Гюров уточни и признатото решение за разплащането с пътностроителните компании. „ Взехме решение за отпущането на парите, тъй като няма по какъв начин да оставим пътищата в това положение, не можем да си позволим да няма поддръжка, само че ще потърсим сметка, ще правим инспекциите, ще настояваме за политическа, само че и наказателна отговорност “, сподели той. И добави, че за пръв път в Агенция „ Пътна инфраструктура “ е заложен действителен бюджет.

В сферата на енергетиката Гюров уточни, че са били подхванати незабавни промени в Комисията за енергийно и водно контролиране и „ Булгаргаз “. Той напомни за наложения мораториум на цените на електрическата енергия и рестартирането на плана за интерконектора сред България и Гърция.

Гюров уточни оправянето с Коронавирус рецесията и нарастването на парите за опазване на здравето като част от положителните решения в бранша.

„ Наследството е тежко, само че това не ни плаши “, сподели още той.

За по-малко от четири месеца източихте енергетиката, възрази някогашният министър на енергетиката и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. Погледнете с кого сключихте контракт и на кого дадохте българската енергетика, обърна се тя към Гюров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР