Продължаваме промяната (ПП) ще инициира преговори за незабавна смяна на

...
Продължаваме промяната (ПП) ще инициира преговори за незабавна смяна на
Коментари Харесай

Кирил Петков: КЗК трябва да се смени незабавно

" Продължаваме промяната " (ПП) ще инициира договаряния за незабавна промяна на управителния състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), който е с изминал мандат. Това разгласи съпредседателят на партията Кирил Петков преди съвещание на Националния съвет на групировката, написа.

Повод за дейностите им е, че са обезпокоени от медийна обява, в която се споделя, че се чака на следващия ден Комисия за защита на конкуренцията да утвърди договорката за придобиване на " Булсатком " от " Юнайтед груп ", благосъстоятелност на предприемача Спас Русев:
" За нас, когато се знае, че регулаторите би трябвало да бъдат заменени и когато знаем, че тука става дума за в действителност допиране на хиляди български жители и цените на тяхната телевизия, без бързо в последния миг с такава скорост да се взема решение - това е типичните решения на Комисия за защита на конкуренцията от предишното.

И ние имаме вяра, че промяната в Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане доста бърза, не би трябвало да чакаме нито ден повече. Смяната на Комисия за защита на конкуренцията и промяната на закона би трябвало да стане голям приоритет. И ние ще приказваме с сътрудниците от ГЕРБ в утрешния ден, тъй като този вид решения за нас са рискови ", сподели Петков.

Преди дни изтече видео на негова среща със Спас Русев.

Политическа партия стартират договаряния с Демократична България за общо явяване на европейските избори, разгласи още Петков. В партията ще бъдат проведени вътрешни избори за останалите претенденти в листата.

" Наистина в последно време се чудя, има изявления от заран до вечер по някакви такива завъртяни тематики, в които няма нищо действително, най-малко от нашия позиция, само че се хвърлят в медийното пространство. Имам възприятието, с цел да се замъглява публичното мнение ", разяснява Петков.

Той още веднъж настоя за промени в специфичните служби. 

И още: Политическа партия показаха терзание " от опити за ребрандиране на " Възраждане " като консервативна партия " и се надяват, че " ГЕРБ няма да бъдат заблудени ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР