Продължаваме Промяната (ПП) и ГЕРБ влязоха в задочен спор през

...
Продължаваме Промяната (ПП) и ГЕРБ влязоха в задочен спор през
Коментари Харесай

ПП и ГЕРБ влязоха в спор през Facebook за Северна Македония

Продължаваме Промяната " (ПП) и ГЕРБ влязоха в неприсъствен спор през Фейсбук за процедурата по отношение на предлагането на френското председателство за Република Северна Македония.

Правителството отхвърли предлагането на водача на ГЕРБ първо Министерският съвет да утвърди формулата на френското председателство, написа в коментар на Лена Бориславова , шеф на политическия кабинет на премиера, оповестен на Фейсбук страницата на " Продължаваме Промяната ".



По-рано през днешния ден в изказване пред медиите в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов поддържа френското предложение и прикани премиера Кирил Петков неотложно да свика съвещание на Министерския съвет по тематиката за Република Северна Македония и да внесе френското предложение в Народното събрание. Срещу това му даде обещание поддръжка по тематиката на всичките си 59 депутати.

В коментара на страницата на Политическа партия в обществената мрежа се показва, че министър председателят Кирил Петков няма да отстъпи от към този момент обявяваната формула решението да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, по-късно през пленарната зала, където да получи необятна поддръжка и най-после през Министерския съвет.

От ГЕРБ написаха на страницата си - отново във Фейсбук: " Лена Бориславова може да подрежда и да дава препоръки на Кирил Петков, на Асен Василев и на Политическа партия ПП. В ГЕРБ нямаме потребност от нейната юридическа “сила ”. Нека се научи да чете и съблюдава законите на страната! Външният министър няма право да внесе самичък план за решение на Народното събрание. Според Конституцията това става наложително с решение на Министерския съвет. В това решение би трябвало и да е ясно написано държавното управление тъкмо какъв мандат желае от Народното събрание. Кирил Петков очевидно го е боязън! И през днешния ден се отхвърли от правото си да взема решения и трансферира всичко по тематиката Северна Македония на Народното събрание. Защо? Защото го е боязън! ".



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР