Продължаваме промяната отхвърлиха не предложението на ГЕРБ, а възможността ГЕРБ

...
Продължаваме промяната отхвърлиха не предложението на ГЕРБ, а възможността ГЕРБ
Коментари Харесай

Андрей Райчев:ГЕРБ няма да формира явна коалиция

„ Продължаваме промяната " отхвърлиха не предлагането на ГЕРБ, а опцията ГЕРБ да предложи - доста коренно. Това е детско държание. Това сподели социологът Андрей Райчев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

По думите му връзките сред съдружните сътрудници „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България " се усложняват. „ Този съдружник, който те подразбират, изобщо не е подразбиращ се съдружник. И тук би трябвало да им се вледени кръвта от една имитация на Иван Костов, който сподели: „ Аз за финален път гласоподавам за вас ", разяснява той.

Той призна, че за него има една огромна изненада и това е неналичието на проект „ Б " в „ Продължаваме промяната ". „ Като споделям „ Продължаваме промяната ", нямам поради и „ Демократична България ", тъй като там проект „ Б " има ", посочи Райчев.

По думите му Христо Иванов демонстрира най-дългосрочно политическо мислене. „ Още преди няколко месеца той сподели, че единствената основа за съгласие е постигането на консенсус сред петте съществени партии в Народното събрание, а той може да се търси в правосъдната промяна ", добави социологът.

Андрей Райчев разяснява също по този начин, че най-хубавият вид за страната е да се сформира експертно държавно управление - нещо, което предлага от към три месеца и Христо Иванов.

Според него обаче „ Продължаваме промяната " продължава да „ живее в някакъв празник " и от партията не осъзнават, че те са фактор в Народното събрание. „ Те би трябвало да запомнят, че на всеки идващ избор ще губят от ден на ден, а те си показват, че на всеки последващи избори ще има все по-голям празник. Те са към този момент една от партиите, те не са изненада, те не са тези непознати, забавни момчета. Ако не го осъзнаят, следва им злополука ", сподели още той.

Според него ГЕРБ няма да образува очевидна коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, а ще предложи нещо като служебно държавно управление. „ Тук е доста фино да изберат влиятелен министър председател. Габровски не беше задоволително прочут човек, само че в случай че те съумеят да намерят подобен мощен, алегоричен, не „ гербер ", а алегоричен човек, това не е невероятно, тъй като тогава Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия няма да гласоподават за ГЕРБ, а за справяне със обстановката и отбягване на нови избори ", изясни социологът.

Той разяснява изявлението на Корнелия Нинова, че опитът за убийството на Българска социалистическа партия е бил несполучлив. „ Но опитът за самоубийството на Българска социалистическа партия продължава. Там явно няма да мине номера на „ остарелия състезател " - там или партията ще загине, или ще се появят ново потомство политици, вид Зарков и Пеканов. Тези хора могат да придадат на Българска социалистическа партия някакъв нов взор ", изясни той.

Социологът допусна, че Корнелия Нинова най-вероятно има вяра в това, че водената от нея политика е вярната. Той добави също по този начин, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „ да му се кълне във честност ", като евентуално няма да се случи и противоположното.

бТВ, „ Тази събота "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР