„Продължаваме промяната няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на

...
„Продължаваме промяната няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ


„ Продължаваме промяната " няма да поддържа Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в изказване пред медиите в Министерския съвет, осведоми Българска национална телевизия.

" Всички заплащания към и от България се наблюдават от Българска народна банка, в това число парични преводи, свързани с корупция и пране на пари, всички заплащания, коитом излизат отвън страната. КТБ най-вероятно нямаше да се случи, в случай че тогавашният гуверньор си беше приключил по-добре работата. Тази позиция е доста значима и с чия поддръжка тя се избира има голямо значение. Ще осведомявам съдружния съвет за решението на Андрей Гюров да изтегли кандидатурата си за шеф на Българска народна банка със следните претекстове - Андрей Гюров не може да си разреши да взе участие в избор, който заради разединение на ръководещата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кандидатът на " Продължаваме промяната ме уведоми, че не желае борбата за шеф на Българска народна банка да бъде спирачка за най-важните законодателни дейности, които предстоят в идващите дни, като закриването на спецпрокуратурата и спецсъда ",допълни Кирил Петков.

По думите му няма спънка пред сегашния гуверньор на Българска народна банка да остане на поста си до сливане на коалциията към общ претендент. Според Кирил Петков не трябва да се позволява битката за постове да взима превес пред същински значимите цели на държавното управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР