Продължаваме промяната на Кирил Петков и Асен Василев разкри спойката

...
Продължаваме промяната на Кирил Петков и Асен Василев разкри спойката
Коментари Харесай

ПП пита: Купи ли Бойко Борисов и Румен Радев?

Продължаваме смяната на Кирил Петков и Асен Василев разкри заварката сред ГЕРБ, президента Румен Радев и назначеното от него служебно държавно управление отпред с премиера Гълъб Донев. " Това е Добринка. Не бъдете като Добринка ", оповестиха от Политическа партия в преднамерено видео, разкриващо дълбоки връзки сред Бойко Борисов и Румен Радев. И освен това, от партията на Петков и Василев подозират даже като умозаключение, че е допустимо де факто по тази линия на другояче незнайната Добринка Михайлова, още веднъж кацнала в ръководството у нас откакто е била уволнена от кабинета " Петков ", Радев да е платен от Борисов. 

Коя е Добринка и къде са стотиците милиони от Брюксел? 

Назначена е за изпълнителен шеф на одит на средства от Европейски Съюз по време на първия мандат на Бойко Борисов отпред на " Дондуков " 1. " Но същинската й работа е да прикрива кражбите на високопоставените членове на Политическа партия ГЕРБ ", прецизират от Политическа партия. 

Схемата стартира през тогавашния народен представител и зам.-шеф на икономическата комисия в Народно събрание, а след това през 2011 година назначен за зам.-министър в ресора - Делян Добрев и неговото семейство, ангажирано напълно със санирането на постройките в родния му Хасково (който е роден и на Асен Василев - б.р.). Според данните на Политическа партия първата братовчедка на Добрев се занимава със самото саниране, а майка му и татко му вършат така наречен контрол по осъществяване на плановете. Разследването за това в действителност стартират публицистите от " Бивол ", а разкритията идват през 2017 година

Тогава обаче от ГЕРБ изясняват, че не виждат никакъв спор на ползи и подозрения за шуробаджанащина в програмата за саниране. Днес Политическа партия установяват: " Това е принцип за цялото им ръководство ". И изясняват по какъв начин се стига до още веднъж назначената да одитира средствата от Европейски Съюз Добринка Михайлова: 

Общината Х, следена от ГЕРБ, подава план към Министерство на регионалното развитие, което финансира по Оперативна стратегия, ръководена от народен представител от Бойко-Борисовата партия - Деница Николова, като след осъществяването на плана по нея, желае парите за него от финансовото министерство, чийто принципал по това време е Владислав Горанов. МФ пък на края на счетоводната година си желае средствата, отпуснати за плана, от Европейската комисия. 

За да възвърне парите, Европейска комисия изисиква осъществяването на самостоятелен одит. И тъкмо тук се появява Добринка Михайлова, известна като съветничка на Томислав Дончев, европейският министър в няколко ръководства на ГЕРБ.

" Съгласно условията на Европейска комисия одитът не следва да обгръща всички сходни планове, а единствено инцидентно определена извадка от тях. Извадката се прави от Добринка. Която я прави не с някой комплициран програмен продукт, както бихте си помисили, а чрез добре известния уебсайт Random.org, употребен за томболи с награди и опция да се манипулират резултатите без никакъв вид за отчетност. Това се случва, макар че Михайлова е получила 770 000 лв. без Данък добавена стойност за създаването и внедряването на специфичен програмен продукт за въпросните извадки ", описват от Политическа партия. " Така Добринка си цъка с бутончето на Random.org, до момента в който не излезе по-подходящ план за инспекция - някой, който да не е на нашите хора.

След това разпределя определените планове на специалисти за осъществяване на одита. Ако нещо се обърка и специалистите върнат едно солидно количество доказателства за злоупотреби, Добринка прави надзор на качеството, който кара всички проблематични планове да изчезнат. Добринка е магьосник. Така тя изпраща одита без никакви нарушавания към Европейска комисия, а тя без проблем възвръща парите на кметовете и депутатите от ГЕРБ и конторлираните от тях компании ", описват още от Политическа партия за схемата. 

По нея са се ремонтирали и лечебни заведения, и учебни заведения, и пътища. 

Ето и констатациите на Политическа партия след разкритието им, че Добринка Михайлова още веднъж е в изпълнителната власт - като шеф на дирекция " Одит на средства по районна политика ", назначена там от служебното държавно управление на Румен Радев:

" Дали Радев знае за Добринка. Дали Радев оказва помощ на ГЕРБ да си върне основни позиции. Дали ГЕРБ са купили и него? Вие преценете. Едно обаче е несъмнено - в случай че калинките са знак на нелепостта, то добринките са отново на всички места във властта ". 


ТЕМА преди 1 ден 1748 преди 3 дни 1795 преди 4 дни 658
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР