Продължаваме промяната можеше да има всичко, за което се бори,

...
Продължаваме промяната можеше да има всичко, за което се бори,
Коментари Харесай

Ако ПП искаше можеше да има свой премиер, а гл. прокурор нямаше да се казва Иван Гешев: Плевнелиев

" Продължаваме промяната " можеше да има всичко, за което се бори, в случай че, дружно с " Демократична България ", се бяха коалирали с ГЕРБ в границите на първия мандат и напъните на контактната група, ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Това съобщи Плевнелиев в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " на Българска национална телевизия. Според него " Продължаваме промяната " е основана в условия на зависимости от президента Румен Радев, които би трябвало да се обяснят на обществото. Плевнелиев дефинира настоящия държавен глава като популист и го прикани за опрощение поради присъединяване му при влизането на " Продължаваме промяната " във властта.

Според него са нужни промени в Конституцията, с които да се отстрани съществуването на служебно държавно управление.

" Това е нездравословен институт, който къса институционалната нишка в страната и от тази позиция имате резултата на изчегъртване на всеки три месеца ", счита Плевнелиев.

Той посочи, че при образуването на контактната група за образуване на болшинство в границите на първия мандат водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал цялостен карт бланш, което значи, че в случай че " Продължаваме промяната " е желала, е можела да има собствен министър председател, а основният прокурор е нямало да се споделя Иван Гешев.

" Такова знамение в политиката не е имало до момента - тази стена от агитация и липса на логичност. Ударихме се в стена на липса на обикновена логичност на политическите дейности. Новото потомство български политици като че ли не ни схващат и гледат на нещата по различен метод. Тези вълшебни за нас думички като надграждане, напредък, мъдрост, да се поучиш от предходното потомство - неприятното да подобриш, положителното да надградиш - няма такова нещо. Има едни опорни точки, чисто пропагандни и в еманацията на всичко това е " Продължаваме промяната ". " Демократична България " бяха по-склонни, само че постоянно поставяха изискването - " Да, обаче Политическа партия...ако те не създадат крачка, и ние няма да създадем! ". Казваме на всички - изпускаме последния трен за еврозоната, в случай че не влезем, страната изпада. Ставаме бананова република... " Шенген, правосъдната промяна - желаете ли ги? " - " Да! " - " Дайте да ги създадем! " - " Ама не може с ГЕРБ. Никога и нищо с ГЕРБ ", сподели Плевнелиев.

Росен Плевнелиев предизвести, че България изпуска последния трен, с който може да реализира цялостна европейска интеграция и има огромна заплаха да попадне в геополитическа изолираност. Той прикани към единение по главните цели.

" Нека да се стегнем и по тази причина толкоз доста ме боли - тъй като изпускаме последния трен на единството по три неща, за които не трябва повече да се караме. А за всичко останало, правете каквото си желаете със своите пропагандни машини. А тези три неща са положителното име и известност на България, конституцията да се надгражда, а не да се изнасилва и третото най-важно нещо - Европейски Съюз и интеграцията. Така, както дедите ни и Апостола на свободата са ни споделили - бъдете равни на другите европейски нации, затова - влезте в еврозоната и Шенген. Представете си вид, в който Румъния влезе в Шенген, а ние не. Ето това е геополитическа изолираност - като някакъв буфер, през който влизат мигранти и затворени откъм Дунава. Дотам сме! ", сподели Плевнелиев.

Според него " Продължаваме промяната " е основана в условия на зависимости от президента Румен Радев, които би трябвало да се обяснят на обществото. Плевнелиев дефинира настоящия държавен глава като популист и го прикани за опрощение поради присъединяване му при влизането на " Продължаваме промяната " във властта.

" Кога е постъпил вярно президентът Радев - когато ги е показал като най-хубавото, или когато ги назова шмекерия? Като е споделил шмекерия, да изясни какво се случва там, за какво по този начин ги е нарекъл. Тази дума за мен е " едно си споделил, друго си правил, тежка форма на липса на интегритет ". Защото в случай че си демократ, спазваш върховенството на закона ", уточни Плевнелиев.

Според него думата на 2022 е " разделяне ". " Изминава година на тежко разделяне и политическо опълчване, в която хората, където и да са в България, споделят " Нямаме път, нямаме посока! ". Една година, в която България изглеждаше като мрачен балкански индивид, като бананова република с липса на воля да решим най-важната от всички рецесии - политическата ", сочи равносметката на президента на Република България за интервала 2012-2017.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР