Продължаваме промяната, които бяха категорично против избора на Вежди Рашидов

...
Продължаваме промяната, които бяха категорично против избора на Вежди Рашидов
Коментари Харесай

,,Промяната“ треперят от Йордан Цонев в НС. Гюров превърна залата в църква, моли се на Вежди

„ Продължаваме промяната ”, които бяха изрично срещу избора на Вежди Рашидов за ръководител на 48-ото Народно събрание, внезапно пожелаха именития ваятел. Шефът на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров напряко го удари на молба – съвещанието да се води от Рашидов, а не от заместниците му.

Това стана, незабавно щом Народното събрание пристъпи през днешния ден към второто четене на измененията в Изборния кодекс. Вчера за 4 часа депутатите спореха единствено за заглавието на плана. Гюров прикани Рашидов да води съвещанията, когато се разисква тежкият законопроект за изборите, тъй като по концепция е „ пръв измежду равни “, а заместниците му – Йордан Цонев от Движение за права и свободи и Росен Желязков от ГЕРБ работели „ под диктата на болшинство, скрепено от хартията “.

Истината е, че „ Промяната ” се уплаши от Йордан Цонев, който през вчерашния ден прецизно спазваше правилника на Народно събрание и не позвали на Кирил Петков, Асен Василев и Настимир Ананиев да вършат панаири пред трибуната на Народно събрание. Вече се опасяват, че в случай че Цонев води, няма да могат да вършат каквото си желаят и ще отнесат санкции, разясниха депутати странната обстановка, в която изпадна Политическа партия.

Минути по-късно Гюров си откри майстора в лицето на Росен Желязков. Той разгласи, че „ Продължаваме промяната “ са дали цели 30 оферти за смяна единствено в заглавието на законопроекта – по който другояче не би трябвало да има спор – само за „ през целия ден филибустерно шиканиране на заглавието “. Или с други думи, прилагайки тактичност на малцинството в Народното събрание с дълготрайно говорене или опасност за това, да попречи или забави решение на болшинството.

Депутатите гласоподаваха във вторник да се организира изключително съвещание на Народното събрание, на което ще бъде прегледан удължителният закон и ще се организира и парламентарният надзор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР