Продължаваме Промяната категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това

...
Продължаваме Промяната категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

Никола Минчев коментира думите на Радев по адрес ПП за шарлатанията

" Продължаваме Промяната " изрично няма да поддържат проектокабинета на ГЕРБ. Това съобщи в " Панорама " зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Една от тезите, които се стартират, с цел да мине държавното управление на Николай Габровски в Народното събрание е, в случай че кворумът е по-нисък, уточни Минчев. Това обаче би означавало скрита поддръжка, поради което Политическа партия ще влязат в зала и всичките им 53 депутати ще гласоподават срещу, уточни той.

" Това нито е израз на желанието на Политическа партия да отиде на предварителни избори, нито е демонстрация на пренебрежение към проф. Габровски, който е един изявен експерт от уважавана специалност. Проф. Габровски в последна сметка е кандидат-премиер на ГЕРБ, като Политическа партия ясно сме декларирали, че няма по какъв начин да дадем поддръжка за държавно управление с мандата на ГЕРБ ".

На въпрос ще предложат ли Политическа партия кабинет с втория мандат, Минчев съобщи, че ще положат старания, само че имат потребност от ясни гаранции, че държавно управление на малцинството на Политическа партия и Демократична България ще може да работи.

" Към момента стъпката с Изборния кодекс не беше почетена от политическите сили. Разбира се, има и финален късмет, в случай че президентът наложи несъгласие върху кодекса и измененията се върнат в пленарна зала. Надявам се президентът да откри юридическите и политическите причини да наложи несъгласие ".

Разривът сред Политическа партия и Българска социалистическа партия е точно по отношение на изборните правила, напомни Никола Минчев.

" Важно е да се каже, че Българска социалистическа партия извървя веднъж, при който на 180 градуса промени мнението си за машините, тъй като това беше една от политическите сили, които при започване на 2021 гласоподава за всеобщата приложимост на машините. Година и половина по-късно гласоподава дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да бъдат отстранени машините ".

Минчев изрази благосклонност към Явор Божанков и позициите му за военната помощ за Украйна и Изборния кодекс. Уточни, че след изключването му от ПГ на Българска социалистическа партия той става самостоятелен народен представител и Политическа партия няма по какъв начин да го поканят да се причисли към тях.

Вярно е, че Кирил Петков и Асен Василев набраха известност по време на първия длъжностен кабинет на президента Радев, само че Политическа партия в никакъв случай не е била президентска партия, съобщи Никола Минчев. Той разяснява и изявлението на Румен Радев по техен адрес за " шарлатанията ".

" Не е обикновено и за мен персонално е безусловно недопустимо президентът или който и да е политик да квалифицира по този начин цяла политическа партия. Една политическа партия не са единствено политиците - това са всички български жители, които виждат реализацията на своите хрумвания посредством тази партия. От тази позиция президентът когато назовава по този метод Политическа партия, това се отразява и на българските гласоподаватели, които са ни подкрепили ", сподели той.

На въпрос дали Политическа партия и Демократична България ще повдигнат общ претендент за кмет на София, зам.-председателят на Народно събрание съобщи, е това е най-хубавият вид.

" И освен за София, а за един оптимално необятен набор от градове - да обединим старания и да дадем на демократичната общественост най-хубавия вид за ремонт на модела ГЕРБ в локалната власт. Това обаче е един дълъг развой, който сега тече и не сме стигнали до съответни имена. При всички положения това е пътят ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР