„Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, БСП и „Възраждане“ осуетиха предложение

...
„Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, БСП и „Възраждане“ осуетиха предложение
Коментари Харесай

ПП, ИТН, БСП и Възраждане провалиха предложение да не отиват пари от бюджета за руски корпорации

„ Продължаваме промяната “, „ ИТН “, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ осуетиха предложение да се забрани изразходването на средства от държавния бюджет по поръчки за Руския военно-промишлен комплекс.

Това стана по време на гласуванията по обособените елементи на бюджета за 2022 година А предлагането беше направено от депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Срещу поръчки за свързани с путиновия режим компании гласоподаваха депутатите на „ Демократична България “, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Против предлагането на Митов бяха 6 народни представители от Българска социалистическа партия, а 16 от тях се въздържаха. От Има Такъв Народ тримата депутати бяха „ срещу “, а 22-ма – гласоподаваха „ въздържали се “. От „ Възраждане “ 11 народни представители гласоподаваха „ срещу “. А всичките 64 депутати от Политическа партия, които участваха в Народното събрание, избраха да се въздържат.

Така още веднъж и от Бюджет-2022 става допустимо милиони левове да се заплащат на съветски компании за ремонт и поддръжка на остаряла руска военна техника. Скандалното е, че гласуването се случва редом с началото на съветската експанзия в Украйна и действителните опити на страни от целия свят да наложат наказания на режима на Кремъл.

 parlament_budjet.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР