Продължаваме промяната и други партии бяха неподготвени по отношение на

...
Продължаваме промяната и други партии бяха неподготвени по отношение на
Коментари Харесай

Министър Денков: Консултациите при президента са отбиване на номер

" Продължаваме промяната " и други партии бяха неподготвени във връзка с прелиминарен диалог вътре в управлението, а след това и в обединението, с цел да отидат на консултация при президента Румен Радев “, сподели за " Тази заран " по bTV министърът на образованието в оставка Николай Денков.

По думите му часът за консултациите е бил обявен в неделя вечерта и на идващия ден е било невероятно да се проведат диалози. Едни съдържателни съвещания изискват партиите да излязат с предварителна подготовка. Другото е отблъскване на номер, сподели Денков.

Относно неразбирателството сред позицията на Българска социалистическа партия и тази на кабинета за политиката на Москва у нас, Денков разяснява, че левицата постоянно е заемала рационална позиция.

Той добави, че при договаряния сред партиите е значимо да се отчетат гледните точки на всички участници и да се откри общо решение, значимо е да има чуваемост. Според акад. Денков диалозите в управлението на Продължаваме промяната в този миг е бил за бюджета, а не по какъв начин да се образува ръководство на страната.

Важно е обединението да реши кой ще ръководи и освободените 4 министерства от Има Такъв Народ. С министър Радостин Василев работихме доста добре, отговори акад. Денков дали съгласно него някой от отделилите се от Слави би могъл да продължи и в идващ кабинет.

Министър Денков акцентира, че познава Кирил Петков от 10 години и му има цялостно доверие. Призна обаче, че грешките в " Продължаваме програмат " са в връзката и метода на работа в обединението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР