Продължаваме Промяната“ и Демократична България“ ще представят проекта си за

...
Продължаваме Промяната“ и Демократична България“ ще представят проекта си за
Коментари Харесай

Пренареждане! ПП и ДеБъ представят кабинета утре. Сигурни са премиерът и Асен Василев

„ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ ще показват плана си за кабинет на взаимна конференция на следващия ден, вторник. В момента текат последни разяснения и гласувания в управленията на съдружните сътрудници.
В 16,00 часа е призован Национален съвет на Политическа партия, с цел да бъдат осведомени членовете му с проектите на водачите, след което да ги обсъдят и гласоподават, оповестява „ Марица “.
Успоредно с това през днешния ден към този момент вървят сходни срещи при съдружните сътрудници от „ Да! България “, ДСБ и „ Зелените “.
Депутати от обединението потвърдиха, че изтеклите евентуално преднамерено имена на министри в медиите са правилни на 90 %. Но евентуално политическите лица обаче ще бъдат редуцирани довечера.
За министър председател е гласен учен Николай Денков, получил тези дни следващо научно самопризнание за химик номер 1 на България. Асен Василев ще поеме финансите, а на Кирил Петков е поверено министерство по приемането ни в Шенген и еврозоната. Не е правилно обаче, че в плана се планува той да управлява службите, както изтече.
Смята се, че по този начин някогашният министър председател минимум ще нервира ГЕРБ, той като дилемите му ще са свързани напълно с изяви в чужбина. Петков има доста мощни персонални контакти в Брюксел и Вашингтон.
Неговият консултант Весела Чернева е обсъждана за външен министър. За Владислав Панев, съпредседател на „ зелените “, е отредено екоминистерството. Не е правилно, че военачалник Атанас Атанасов е бил обсъждан за началник на Министерство на вътрешните работи, твърди източник.
Нещо повече, Кирил Петков и Асен Василев държали там да бъде излъчен човек с огромен опит в полицията и почитан от редовия състав на ведомството. Вече е разговаряно с няколко някогашни и сегашни шефове на огромни районни ръководства в страната. По-вероятно е специалист на ДСБ да поеме Военното министерство.
На 99 % част от цитираните имена в плана на Политическа партия и Демократична България ще бъдат сменени от чисто експертни лица довечера, удостовери източник. Целта е да се влезе в по-диалогичен звук с ГЕРБ-СДС. Сигурно е едно – няма да се отстъпи никога от наличието на Асен Василев и несъмнено, министър председателят учен Денков.
За по-мека позиция е групата към съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. От самото начало той бил срещу ярки политически фигури и самичък не желал постове.
Явно промяната в курса е стигнала до ГЕРБ. Бойко Борисов прикани Кирил Петков и Асен Василев да създадат крачка обратно. После Делян Добрев осмя с анекдот „ Промяната “, само че през вчерашния ден шефът на Народното събрание Росен Желязков даде да се разбере, че Асен Василев ще бъде признат като член на кабинета.
В договарянията от ПП-ДБ са подсигурили, че ГЕРБ ще могат да управляват техните министерства чрез комисиите в Народното събрание, където хората на Борисов имах числено преимущество, въпреки и минимално.
По закон ГЕРБ-СДС ще получат първи мандат, като се чака президентът Радев да им го връчи още тази седмица. Бойко Борисов даде дума да го върне и да поддържа втория на ПП-ДБ, в случай че хареса състава и премиера на оферти авансово кабинет.
Двете най-големи политически сили утвърдиха обща законодателна стратегия. А в последния работен ден в петък безусловно до последните минути прецизираха по групи управническата.
Депутати на двете коалциии се бяха разположили по зали, а две от тях заседаваха даже в кафето. Любопитна панорама беше по какъв начин на една маса са някогашните спортни министри Красен Кралев и Радостин Василев, които до скоро не спираха да се упрекват в обири и корупция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР