Продължаваме промяната и Демократична България ще предложат правителство на малцинството

...
Продължаваме промяната и Демократична България ще предложат правителство на малцинството
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще предложат правителство на малцинството с втория мандат

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще предложат държавно управление на малцинството при втория мандат. Това разгласи Кирил Петков на взаимна конференция на управленията на двете обединения.

„ Тук сме, дружно с Демократична България, с цел да кажем не може да се продължава по този метод. Народът чака проект, визия държавно управление. Имаме подготвеност, в случай че вторият мандат пристигна при нас, дружно да работим за образуването на държавно управление на малцинството с ясна визия, тактика и проект ", съобщи той.

„ Минаха близо 2 месеца от изборите. Единственото нещо, което ГЕРБ, като първа политическа мощ, е че избра господин Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. ГЕРБ изкараха хората на улицата, когато хартиената коалиция се опита да открадне честния избор на българите през нощта ”, безапелационен бе Петков. ГЕРБ нито има визия, нито проект. България стои в политически вакуум. Не може да продължава по този начин - народът чака проект, визия, държавно управление, безапелационен бе съпредсетелят на Политическа партия.

Имаме подготвеност при втория мандат да работим за образуване на държавно управление на малцинството с ясно визия и проект. Като би трябвало да има и избрани гаранции, че Народното събрание е кадърен да работи в подобен формат на малцинство, изясни Петков. 

В последните 30 година България страда от три огромни кусур, съобщи Асен Василев. Първият е, че огромна част от бизнеса зависи от страната. Второ, бе България е с най-голямото неравноправие в Европейски Съюз, което е стигнало до размери, които ни слагат сред Кот Д`Ивоар и Малайзия. Това е една от главните аргументи българите да напущат и да има отвод от присъединяване в публичните процеси. Третото е неналичието на правдивост, изясни Василев. Двете огромни задания, с които България ще стане същинска част от Европа, са влизането в Шенген и Еврозоната, изясни той. Като национални цели той изброи още битката с неравенствата в приходите, освобождение на бизнеса от държавния рекет, както и възобновяване на справедливостта.  Тези задания са изпълними при работещ парламент, изясни Василев. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР