Продължаваме промяната и Демократична България отиват заедно и на европейските,

...
Продължаваме промяната и Демократична България отиват заедно и на европейските,
Коментари Харесай

ПП и ДБ отиват заедно и на европейските, и на националните избори

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " отиват дружно и на европейските, и на националните избори, оповестиха на брифинг водачите на " Продължаваме промяната " след двудневното Общо заседание на партията.

" Влизаме с ясното схващане, че ще се появим дружно с " Демократична България ", тъй като разбрахме, че дружно сме мощни и дружно представляваме една общественост ", съобщи Кирил Петков пред публицисти.

Точка в дневния ред на Общото заседание за националните избори не е имало, научи OFFNews. Въпреки това обаче водачите считат, че досегашната съдружна формула би трябвало да се резервира. Финалното решение за обединението ще се взима от Изпълнителния съвет на Политическа партия. Именно той ще се произнася и по предлагането за образуване на общи органи на Политическа партия и Демократична България - концепция стартирана първо на 9 март от водача на ДСБ Атанас Атанасов и доказана по-късно в резолюция на " Да, България " от същия ден.

Вчера делегатите на партията предложиха претендентите за европейските листи, като всеки един от тях е имал право да поддържа до петима от 17 кандидати. Никола Минчев, за който от месеци се знае, че ще оглави листатата на ПП-ДБ на евровота, не бе в този лист, защото се редят претендентите след него. Сред класираните са Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Христо Петров (Ицо Хазарта), Явор Божанков, Искрен Митев, Борислав Антонов, Виктор Бонев, Красимир Александров, Марин Йотов, Светлан Илиев, Христо Даскалов, Мирослав Мавров и Ива Руйчева.

Кандидатурите ще бъдат подредени в лист след края на договарянията с Демократична България. До момента се знае, че Радан Кънев ще бъде в листата. Обсъжда се още второто място в нея да бъде за кадър на " Да, България ".

Общото заседание избра и нов Изпълнителен съвет на партията, в който влизат Петър Кулински, Венко Сабрутев, Лена Бориславова, Венеция Нецова-Ангова, Даниел Лорер, Кирил Петков, Асен Василев, Калина Константинова, Николай Денков, Андрей Цеков, Методи Байкушев, Никола Минчев и Христо Петров. Те бяха показани от Кирил Петков като " генералите на смяната ". Това са хората, които ще взимат основните решения за вота и ще редят листи. От остарелия Изпълнителен съвет на Политическа партия са отпаднали Калоян Икономов, Ивайло Шотев и Росен Костурков.

" Това са генералите на смяната, които ще стартират да водят идната акция, партията и дружно обединението ПП-ДБ ще покаже, че България може да бъде една естествена европейска страна. Нашите правила не ги предадохме и няма да ги предадем. Вярваме, че бъдещето пред нас ще е по-добро ", сподели Петков, който както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден разгласи, че ПП-ДБ ще е първа политическа мощ след изборите.

Петков и Василев отхвърлиха да отговорят на въпроса дали подуправителят на Българска народна банка Андрей Гюров, който преди номинацията си бе ръководител на ПГ на Политическа партия,  категорично е споделил пред президента Румен Радев, че би поел поста на длъжностен министър председател.

" Честит Шенген ", с тези думи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев разяснява влизането по въздух и вода в зоната за безвизово пътешестване.

По думите на Петков пък влизането и по суша би станало до края на годината, в случай че държавното управление бе останало на власт. По думите му рухването на кабинета " Денков " ще докара до закъснение от няколко месеца.

Политическа партия подготвени още веднъж да ръководят с ГЕРБ

В отговор на въпрос с кои политически сили Политическа партия би управлявала взаимно след вота Асен Василев отговори сбито:

" С всеки, който е подготвен да поддържа европейския път на България и задачите, които ние сме сложили. Ние търсим поддръжка, с цел да се свърши избрана работа. "

След целите, посочени от Василев бяха, правосъдната промяна, модернизацията на армията, избирането на деполитизирани регулатори, повишение на приходите и понижаване на неравенствата. По думите му Политическа партия ще договаря с всяка партия, която припознава тези цели, като не изключи ГЕРБ.

" С ГЕРБ преговаряхме и работехме, до момента в който подкперяха тези цели. В момента, в който се отметнаха - виждате, отиваме на избори. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР