Продължаваме промяната и БСП се разминаха в представата как да

...
Продължаваме промяната и БСП се разминаха в представата как да
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ и БСП не се разбраха за социалните харчове в бюджета

„ Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия се разминаха в визията по какъв начин да се работи с бюджета за идната година. Това стана ясно на извършената през днешния ден среща по покана на Левицата в Народното събрание. Двете обединения говореха в синхрон какъв брой е значимо да се усилят обществените разноски и няколко пъти споделиха, че договарянията по парите на страната за 2023 година нямат общо с договарянията за държавно управление, само че се разминаха кой да е методът към задачата за повече обществени разходи.

" Продължаваме промяната " настояваше Българска социалистическа партия да поддържа в пленарна зала декларацията ѝ, с която ще призове служебното държавно управление да внесе нов бюджет, вместо импортираното само удължаване на действието на сегашния. Левицата обаче отиде по-далеч, като ръководителят на партията Корнелия Нинова няколко пъти сподели, че счита да упорства за ремонти сред първо и второ четене на удължаването. По думите ѝ може да се вършат ремонти, в това число през преходни и заключителни разпореждания, които да препращат през други закони.

" Може би съществува техника, правно-екзотична, да пренапишем бюджета през неговото удължение, само че това няма да е добре за всеки, който се пробва да го извършва ", сподели Асен Василев от " Продължаваме промяната ".

Нинова отвърна, че разискването и приемането на текстове по бюджета лишава време, а към този момент наближава средата на ноември и остана на позицията, че би трябвало да се работи по-радикално. Асен Василев уточни, че в текстовете за удължение на действието на сегашния бюджет " няма нито едно число и каквото и да пипнем, не знаем какви са параметрите на бюджета ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР