Продължаваме промяната“ готвят за управител на БНБ един професор от

...
Продължаваме промяната“ готвят за управител на БНБ един професор от
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Готвят професор от Сингапур за шеф на БНБ |

" Продължаваме промяната “ готвят за шеф на Българска народна банка един професор от Сингапур, казва се Илиян Михов, брат е на шефа на ББР.

Това разгласи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по бТВ. Мисля, че беше шеф на учебно заведение за министър председатели. По едно време Прокопиев  беше ходил да учи там за министър председател. Аз се тормозя от друго – същият човек през 2009 г. Борисов искаше да го предлага за вицепремиер и той тогава изрече едни свои
визии за валутния ръб – че той би трябвало да се промени, че курсът на лв. трябва да се промени. Даже предложи един китайски модел на валутен ръб, да ни пази Господ, добави Цонев. 

Това е добра кандидутара, само че не е обсъждана в ръководещото болшинство, разяснява шефът на бюджетната комисиия Любимир Каримански. 

Зам.-председателят на Движение за права и свободи разгласи, че партията е подготвена да поддържа правителството в битката с корупция, само че ако то не надвишава пълномощията си и има разговор. При тези условия Движение за права и свободи ще обезпечи в парламента нужното болшинство за промени в конституцията, необходими за правосъдната промяна. 

Цонев изясни и за какво Движение за права и свободи държи да се проверяват издадените досега „ златни паспорти “ и да се приключи тази процедура.
„ В края на предходната година излезе отчет на европейската комисия за напредъка по преговорите със Съединени американски щати за визите за европейски жител. Стана ясно, че
издаването на капиталово поданство от България, Румъния и Кипър, мисля и Малта, ще пречи на тези визи. Ние като прочетохме този отчет, взехме решение, че
би трябвало да предприемем тази стъпка, обясни зам.-председателят на Движение за права и свободи. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР