Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ няма да преговаря по персоналния състав

...
Продължаваме Промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ няма да преговаря по персоналния състав
Коментари Харесай

Акад. Денков: ПП-ДБ няма да преговаря с ГЕРБ-СДС за министри и зам.-министри

„ Продължаваме Промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ няма да договаря по персоналния състав на проектокабинета с ГЕРБ-СДС . Това разгласи определеният за кандидат-министър-председател от обединението Николай Денков в ефира на „ NOVA “. Той е безапелационен, че няма да одобряват ултиматуми и условия .

„ Опитваме се да свършим това, което би било най-полезно, с цел да се разплете този пъзел – по какъв начин да създадем работещо държавно управление. И с откриването на Народното събрание го направихме – ексцентричен ход, само че проработи. Има законодателна стратегия, има ръководител. Същото се опитахме да създадем и тук. Задължение на Борисов е да реши какво ще прави с първия мандат “ , съобщи той, добавяйки, че те са свалили картите и са споделили какво оферират.

Съставът на проектокабинета не е бил съветван с ГЕРБ , твърди акад. Денков, уточнявайки, че са го получили като лист след теч в медиите.

„ Ясно желая да кажа, че договаряния по персоналния състав на кабинета няма да водим с ГЕРБ. Гледаме да станат по-добре стратегиите, които би трябвало да се извършват. Преговаряме по това какво би трябвало да се свърши и защо би имало поддръжка. “

Не се водят договаряния с партията на Борисов за министри и зам.-министри, безапелационен е той. По думите му те имат 3 избора – да поддържат този проектокабинет с втория мандат; да си създадат кабинет на малцинството и да търсят поддръжка от други политически партии; да създадат държавно управление с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи – хартиената коалиция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР