Продължаваме Промяната - Демократична България, ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха общ

...
Продължаваме Промяната - Демократична България, ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха общ
Коментари Харесай

С 4 месеца закъснение вкараха проекта за Конституция

Продължаваме Промяната - Демократична България, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи внесоха общ законопроект за изменение и допълнение в Конституцията на България с подписите на 166 народни представители.

" В парламентарната комисия по конституционни въпроси водачите на другите обединения взехме решение да обединим съгласуваните текстове и оферти за промени в Конституцията в един общ законопроект. Благодарен съм на всички специалисти, присъединили се в това изпитание, вследствие на което законопроектът беше импортиран с подписите на 166 народни представители. С това във висока степен се подсигурява съществуването на болшинство за пробутване на измененията в главния закон ”, съобщи водачът на Да, България Христо Иванов.

Той добави, че текстовете имат нюанси по отношение на това, което ПП-ДБ към този момент показа преди дни. " Предстоят договаряния и полемики в комисия и пленарна зала, с които ще усъвършенстваме текстовете. Били сме съперници с ГЕРБ и Движение за права и свободи по всяка от тематиките. Това, че през днешния ден съумяхме да намерим единодушие, се дължи на сериозна еволюция, която не се е случила за една седмица или няколко месеца. Става дума за дълъг развой, в който всеки извървява своя път ”, заключи Иванов.

" Много се веселя, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи се обединихме, че 24 май би трябвало да бъде народен празник, който да бъде включен в Конституцията. Това не е просто въпрос по кое време да е националният празник на България, тук вкарваме духа на знанието, просветата, писмеността - те да бъдат водещи за идващите генерации.

Всички би трябвало да знаем, че единствено през обучение и просвета, България може да бъде една напредничава европейска страна ", съобщи съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР