Продължаваме промяната - Демократична България днес представиха своя проект за

...
Продължаваме промяната - Демократична България днес представиха своя проект за
Коментари Харесай

Вижте конституционните промени, които предлагат ПП-ДБ

" Продължаваме промяната - Демократична България " през днешния ден показаха своя план за конституционни промени. Освен предлагането националният празник на България да се отбелязва на 24 май, стана ясно кои ще бъдат останалите съответните промени.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изясни, че планът е резултат от дългогодишни старания на демократичната общественост, а в последните месеци текстовете са обсъждани на разнообразни равнища и в Народното събрание с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Основните оферти, заложени в плана са: въвеждане на стандарт за конституирането на самостоятелните регулаторни и контролни органи; реформиране на института на служебните кабинети; опция на самостоятелна конституционна тъжба от всеки гражданин; мандатност на кметовете на общини; мандатът на основния прокурор да стане 5 години.

" Става дума за законопроект, който третира три огромни въпроса - ядрото е в нужното преструктуриране на правосъдната власт и модела на ръководство посредством разделянето на Висш съдебен съвет и ограничението на безконтролната власт на основния прокурор ", добави още Иванов по време на взаимната пресконференция на ПП-ДБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР