Продължаваме промяната да не демагогстват от парламентарната трибуна и да

...
Продължаваме промяната да не демагогстват от парламентарната трибуна и да
Коментари Харесай

Карадайъ: „Промяната“ лъже по адрес на ДПС и демагогства

„ Продължаваме промяната ” да не демагогстват от парламентарната естрада и да не лепят етикети по адрес на Движение за права и свободи.

Това прикани водачът на Движението Мустафа Карадайъ в пленарната зала, обръщайки се с процедура към председателстващия съвещанието Росен Желязков (ГЕРБ-СДС). Това стана по време на дебатите по ветото на президента Румен Радев върху Изборния кодекс. То бе отхвърлено от Народно събрание.

Г-н ръководител, допуснахте господин Милен Матеев („ Продължаваме промяната ”) да нарушава за следващ път правилника на Народното събрание, възмути се Карадайъ. И прикани Желязков да се намесва, когато „ някой в нарушаване на правилника се пробва да прави всякакви внушения ”.

В съответния случай ще употребявам по-тежката дума, известната – не фактологически неточности, а очевидни неистини. На такива хора като господин Матеев и всички лъжци от тази естрада им напомняйте, господин ръководител, че ДПС предложи използването на машини по време на изборите и то на такива машини, каквито се употребяват в Америка и във Англия, съобщи Мустафа Карадайъ.

Всички, които се пробват да лъжат по адрес на Движение за права и свободи, би трябвало да помнят, че според Конституцията законодателят е този, който дефинира метода на гласоподаване на избори. Но има и още едно нещо – това би трябвало да е метод, който разрешава на всички български жители, които желаят да гласоподават, да го създадат, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

С вашия нрав да демагогстване от една страна пишете, че гласуването е наложително, а въпреки това се гордеете, че ограничавате гражданите да го вършат като въвеждате спънки, които не са планувани в Конституцията, заключи Карадайъ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР