Продължаваме Промяната – Демократична България“ внасят в Народното събрание проект

...
Продължаваме Промяната – Демократична България“ внасят в Народното събрание проект
Коментари Харесай

Заради Нотариуса: Създават комисия, която да провери имало ли е влияние върху правосъдната система

„ Продължаваме Промяната – Демократична България “ внасят в Народното събрание план на решение за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система , заяви Кирил Петков след съвещание на парламентарната група. По-рано през днешния ден от ПП-ДБ обявиха, че ще упорстват за чуването на изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов в Народното събрание във връзка убийството на Мартин Божанов - Нотаруса.



Петков сподели, че е време " тези секрети клубове, тези подмолни сделки да станат част от предишното ". " Вярваме, че този проблем не е индивидуален. Това е систематичен проблем, който би трябвало да бъде решен ", съобщи той.

Още рано сутринта във вторник Делян Пеевски разгласи, че ще предложи на евроатлантическото болшинство в Народно събрание незабавното основаване на краткотрайна парламентарна комисия , която да ревизира обстоятелствата и събитията, свързани с активността на групата към Мартин Божанов – Нотариуса .


 
" Правовата страна значи страна с справедлива и самостоятелна правосъдна система. Недопустимо е правораздаването да се случва по клубове и на мрачно . Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано въздействие в правосъдната система, само че би трябвало да бъде последният. Обществото би трябвало да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим неприятните практики и да създадем по този начин, че да бъдат невъзможни отсега нататък ", съобщи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

" Парламентът, който е претрупан от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична страна и ние като народни представители им го изискуем ", добави той.


 
По-късно бе оповестено, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще поддържа основаването на комисия, която да откри всички обстоятелства и условия към активността на групата на убития Мартин Божанов по прякор Нотариуса и всички свързани изказвания за нерегламентирана активност и напън върху правосъдната система. Освен това ще започва и процедурата за избор на членове на новата Антикорупционна комисия .

Това заяви пред медии заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС и ръководител на парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Рая Назарян.

" Изключително притеснителни са данните, които в последните дни излязоха в общественото пространство за оказване на напън върху магистрати, за съществуване на частен клуб на магистрати, както и за продължаваща активност за имотни измами, от които са потърпевши голям брой български жители ", сподели Назарян. По думите й ГЕРБ като виновна партия ще продължи да е мотор на правосъдната система, с цел да бъдат прекратени за в бъдеще сходни групи и схеми за нарушение на публичния интерес. Да се подсигурява самостоятелен съд и прокуратура, както и достъп до навременно правораздаване, безапелационна беше Рая Назарян.

  " Подкрепяме всички парламентарни механизми за изясняване на истината - парламентарна комисия и чуване на господин Сарафов . Но надали това е решението ", декларира водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в позиция, публикувана от пресцентъра на партията, по отношение на оферти от парламентарното болшинство за изясняване на събитията към убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

  " Години наред е имало информация за активността на незаконната група на Нотариуса и никой не е взел ограничения ", разяснява Нинова.

" Съдебната промяна на сглобката сякаш трябваше да докара до бърз и обективен развой. Всъщност тя единствено препра Борисов и Кирил Петков , като приключи делата „ Барселонагейт “, „ Чекмеджегейт “, двойното поданство. Цинизъм е създателите на такава правосъдна промяна през днешния ден да приканват за обективно следствие и правдивост ", декларира водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР