Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) обсъжда с ГЕРБ-СДС само

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) обсъжда с ГЕРБ-СДС само
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ обсъждат обща законодателна програма, но не и коалиция, каза Лена Бориславова

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) разисква с ГЕРБ-СДС единствено законодателна и управническа стратегия, както и конституционни промени. Двете обединения няма да подписват съдружно съглашение. Това сподели представителката на ПП-ДБ Лена Бориславова в понеделник.

Думите и идват, откакто в петък парламентарната група на, че ще извършва, която е в основата на сегашния кабинет. Тогава представителите на ПП-ДБ споделиха, че в противоположен случай ще изискат оставката на държавното управление.

Ден по-късно с ПП-ДБ и отхвърли обвиняванията, че неговите депутати не следват декларацията сред Денков и Габриел.

„ Не приказваме за съдружно съглашение, приказваме за механизъм, който да обезпечи съблюдаване на поетите задължения при образуване на държавното управление. Тук няма нищо ново, нищо друго от това, което към този момент бяхме договорили с сътрудниците от ГЕРБ преди по малко от три седмици “, сподели още Бориславова.

Тя добави, че задачата на срещата е да се контракти механизъм, по който парламентарните групи да се ангажират със постоянни болшинства, с които да извършват задачите, заложени при договарянето на държавното управление.

През уикенда и в понеделник на няколко пъти представителите на ГЕРБ отхвърлиха ултиматума, подложен от ПП-ДБ, само че се съгласиха за потребността от диалози сред обединенията. Те показаха и противоречие с назначенията, направени досега от кабинета и упрекнаха ПП-ДБ, че това се случва без координиране. В понеделник министър председателят Денков отхвърли това изказване.

„ Всички назначени заместник-министри, в това число министри, са въз основата на диалози и с консенсус “, сподели той.

ПП-ДБ и ГЕРБ се договориха за кабинет на ротационен принцип с министър председател Николай Денков и вицепремиер и външен министър Мария Габриел. Двете обединения сложиха няколко целта, свързани с правосъдна промяна, смяна в конституцията, назначение на шефове на регулатори и други.

Повод за реакциите на ПП-ДБ станаха замяната на основния прокурор Иван Гешев със заместника му Борислав Сарафов , откриването на процедурата за замяна на съставите на Сметната палата , здравната каса и Българската национална банка , както и отхвърлянето на антикорупционния закон на ПП-ДБ, както и други гласувания с плаващи болшинства, в които вземат участие от ГЕРБ.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР