Продължаваме преговорите за евроизборите само с партии-членки на ЕНП, включително

...
Продължаваме преговорите за евроизборите само с партии-членки на ЕНП, включително
Коментари Харесай

Лидерът на СДС: Предстоят прегови с ГЕРБ за евровота

Продължаваме договарянията за евроизборите единствено с партии-членки на ЕНП, в това число и с ГЕРБ.
 Съюз на демократичните сили реши: До 3 или ще пробваме с ГЕРБ  Обединение вдясно? Има едни 4-5 казуса сред Съюз на демократичните сили и ДСБ, пък и Дол взе, че им писа  Зеленогорски: Чакаме Демократична България за обща листа до неделя, издигаме Делчев за евровота
Това сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов по БНР. Той уточни, че за евроизборите партията води договаряния с „ Демократична България “ от месеци. Сигурно ще установя контакти и ще проведа диалози с ГЕРБ и ДБГ, сподели още водачът на Съюз на демократичните сили. 

Христов изясни, че и при диалозите си с ГЕРБ партията ще отстоява своите претенции.  „ Не бива да се прави коалиция в последния миг, тъй че до края на седмицата чакаме решение от нашите сътрудници от „ Демократична България “ – с тях са най-напреднали диалозите. С ДБГ имаме чести контакти. А с ГЕРБ предстоят, акцентира той. 

Димитър Делчев от ДБГ разяснява, че необятно дясно обединяване има смисъл и би било положително. „ Но с темпа, с който се водят диалози, може би десницата ще е обединена и подготвена за избори идващия евровот през 2024 година Това нас от ДБГ не ни устройва, безапелационен бе Делчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР