Продължаваме дискусията относно бъдещия формат в елитната група от волейболния

...
Продължаваме дискусията относно бъдещия формат в елитната група от волейболния
Коментари Харесай

Огнян Томов: Форматът на Суперлигата ще зависи изцяло от финансовото състояние на клубовете

Продължаваме полемиката по отношение на бъдещия формат в елитната група от волейболния шампионат при мъжете - Суперлигата за идващия сезон, след насилственото преустановяване на шампионатите заради пандемията от ковид.
 @@@

Ето какво сподели за BGvolleyball.com президентът на ВК Нефтохимик Огнян Томов по тематиката:

„ Форматът на Суперлигата за идващия сезон ще зависи напълно от броя подадени поръчки от страна на клубовете. От това, какъв брой от тях ще имат подготвеност за присъединяване в елита и обезпечаване на бюджет за тази цел. Срокът за поръчките е 15 май. Разбира се, предвид на изключителното състояние, което е до 13 май, този период може да се удължи до края на месеца. Но това ще е последна дата, защото наложително би трябвало да има изясненост, с цел да може да се дискутира бъдещето на Суперлигата и Висшата лига. "
На базата на броя на подадените поръчки се обрисуват няколко съществени разновидността:
Вариант 1: Първенството в Суперлига да се разшири и да е с 16 тима. Участват дванадесетте клуба от елита и четири от Висшата лига.

Участниците ще бъдат разграничени в две групи – първа осмица и втора осмица. Точният правилник за самият формат на шампионата, брой срещи и метод за установяване на участниците в плейофите следва да се дискутира.
Вариант 2: 14 тима в Суперлигата

Отборите в елита биват разграничени на първа шестица и втора осмица. Първите два от класирането във втората осмица допълват осемте участници в плейофите.

Вариант 3: 12 тима в Суперлигата

Може да се резервира обичайният формат всеки против всеки. Първите осем играят на плейофи.
Друг формат, който може да се приложи, е делене на тимовете на първа шестица и втора шестица. Първите два от втората шестица играят плейофи. Останалите играят за установяване на изпадащите.

 @@@

Вариант 4: 10 тима в Суперлигата.

Поради по-малкия брой участници се играе всеки против всеки.

„ В момента обстановката е доста тежка и всеки се бори за финансово оцеляване. Мнозина ще изпитат много компликации. Затова всичко ще зависи от финансовата подготвеност. Смятам, обаче че да края на май всеки клуб би трябвало да има ясна сметка за своите благоприятни условия. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР