Продължаваме да ви представяме любопитни теми от Академия за родители“

...
Продължаваме да ви представяме любопитни теми от Академия за родители“
Коментари Харесай

Децата и парите или кое е най-важното умение на XXI век

Продължаваме да ви представяме любопитни тематики от „ Академия за родители “ – най-големия фамилен конгрес с идеята да даде на всички бъдещи и сегашни родители справедлива информация и действителни познания за здравето, образованието и възпитанието на децата, както и убеденост, че могат да се оправят с едно от най-големите провокации в живота.

Спомняте ли си първите уроци за парите, които получихте като дете? Свършиха ли ви работа в живота, или даже в противен случай? А вие справяте ли се като родител с тази задача? Ако имате пропуски във вашите финансови познания, само че желаете по-добро бъдеще за наследниците ви, ние ще ви помогнем. В това управление за родители ще споделя с вас всичко, което би трябвало да знае вашето дете за парите и тяхното ръководство, според от неговата възраст.

От 0 до 3 години

Никога не е рано да предадем на децата си първите уроци за парите. Започнахме да срещаме щерка ни Кари със света на финансите още на 1 годинка, като просто ѝ описваме какво вършим ние със брачната половинка ми. Когато сме в магазина ѝ споделяме, че в този момент пазарим и след това ще платим стоките на касата при лелята. Не си мислете, че децата не схващат на тази възраст. Всичко, което им говорите се запечатва в техния мозък, като през идващите години се употребява за образуване на техните полезности, разбирания и привички в живота.

Друго упражнение, което вършим с Кари, е да ѝ даваме стотинки, които да пуска в касичка. Тя най-вече обича дрънкането в металната кутия, само че този табиет ще остане като котва, когато порасне и стартира да схваща за какво се прави обещано деяние.

Децата сред 2 и 3 години стартират към този момент да схващат, че парите са значими, тъй като те ти обезпечават возене на кончето, сокче и доста други неща. В този интервал продължавайте да говорите с тях и да им обяснявате какво и за какво го вършиме.

 И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР