Продължаваме да подбираме най-необичайните лаптопи, излезли през последните няколко години,

...
Продължаваме да подбираме най-необичайните лаптопи, излезли през последните няколко години,
Коментари Харесай

Най-необичайните лаптопи - трета част

Продължаваме да сортираме най-необичайните преносими компютри , излезли през последните няколко години, продължавайки първата и втората елементи.
ACME Portable Sherlock 4:4 – преносим компютър ли е това?
Професионалните устройства постоянно наподобяват извънредно, само че това знамение прекалено много се разграничава от елементарния преносим компютър.



Това e портативна работна станция за правосъдна експертиза, която тежи 12,5 кг. Криптирани ли са данните във вашия диск? Напълно е допустимо да ги декриптират с това устройство. Това си е мощен компютър с вграден екран, в който клавиатурата малко необичайно се включва благодарение на телефонен кабел.

Хардуерът е добър: 8-ядрения Intel Xeon E5-2640v3, 256 GB оперативна памет и цели 8 места за слагане на дискове. Цената на тази профилирана инсталация не е оповестена и тя може да закупи единствено от производителя. Но не е мъчно да се досетим какъв брой ще коства. Щом процесорът е с цена към $1000, надали този преносим компютър ще бъде по-евтин от $5000.
Canon NoteJet 486 – преносимият компютър, който може да печата
Компанията Canon е известна в целия свят като производител на фотооборудване, принтери и скенери. Но има и преносими компютри. Големите компании постоянно пробват новите за тях пазари. Но преносимият компютър на Canon е необикновен с това, че включва и принтер.



Принтерът е монохромен и е струен, само че е пълностоен принтер в мобилното устройство. Този компютър излиза през 1993 година, когато се появяват първите преносими компютри и ползата към него несъмнено е огромен.

Хардуерът е напълно общоприет: процесор Intel 486, 4 MB оперативна памет и 80 MB хард диск. Лаптопът тежи цели 4 кг, а цената му започва от $4000.
Asus Eee Keyboard – клавиатурен преносим компютър
Днес надали някой би се учудил на екрани в мобилната електроника – екрани към този момент поставят както на хладилниците, по този начин и на водните охлаждания на централните процесори. Ако Asus бяха поставили екран в клавиатурата, то това би било малко извънредно, не повече. Но компанията отиде по-далече. През 80-те години започнаха да се появяват компютри, сложени в клавиатурите, само че без екрани. Компанията реши да повтори този метод и сложи в клавиатурата Asus Eee Keyboard пълностоен Intel Atom процесор, хард диск с потенциал 16-32 GB и акумулаторна батерия, осигуряваща 5 часа самостоятелна работа.



Получи се мобилно устройство с 5-инчов екран, работещо под ръководството на операционната система Windows XP. Разбира се, допустимо е включването на външен екран, само че може да се работи и по този начин.

На пръв взор, при въвеждане на информация, едната ръка ще пречи и дисплеят няма да се вижда. Но все пак, Asus Eee Keyboard излезе на пазара и се продаваше сносно при цена към $400.
Celio Redfly – док станция за смарт телефона
Смартфоните от дълго време станаха незаменими помощници, само че биха могли да се употребяват по-добре. Първо, нямат пълноценна физическа клавиатура; второ, при прекомерно интензивно потребление не устоят дълго и трето, техният сензорен екран не е комфортен за тъкмо позициониране. И компанията Celio преди цели 10 години се опита да реши тези проблеми със серията док станции Redfly.



Всичко е направено напълно елементарно: в смарт телефона се конфигурира особено приложение, след което той се включва с елементарен USB кабел към док станцията. Изображението от смарт телефона незабавно се трансферира на огромния екран с размер на диагонала 8 инча. Става допустимо въвеждането на текст с елементарна клавиатура, да се ръководи курсора благодарение на тъчпада и даже да се зарежда смарт телефона.

За страдание, цената на това устройство бе цели 500 $, което неведнъж е повече от самия смарт телефон и продажбите се сринаха.
PlayBook 4 – портативната Sony PlayStation 4
Конзолите са чудесни отвред, с изключение, че не са портативни. Разбира се, конзолата може да бъде взета със себе си, единствено че за игра е нужен огромен и неуместен за носене екран. Проблемът се опита да позволи Ед Зарик, който стана прочут с това, че трансформира Xbox 360 в преносим компютър.



Този път той взе елементарна PS4, прикрепи към нея 22-инчов 1080р екран и вгради и клавиатура. Устройството е с цена $1400 или $1100, в случай че му дадете своята подпора.

Този „лаптоп“ няма акумулаторна батерия, само че даже да имаше, тя надали би издържала повече от 1 час. Но решението е забавно, в случай че желаете да играете някъде на друго място с приятелите.
Dreamcom 10 Series – сходните на жирафи преносими компютри
С какво се разграничават екраните на преносимите компютри от мониторите, с изключение на по размерите? По това, че общоприетият екран може да бъде завъртян, да се избере по-подходящ надолнище и да се контролира височината на екрана. Dreamcom се намеси в тази обстановка, като пусна на пазара преносими компютри с регулируема височина на екрана.



Останалото е общоприетото за 2008 година: двуядрен Core 2 Duo, 2 GB оперативна памет и видеокарта на Ati с 256 GB лична буферна памет.
Clevo D900F: вентилаторното страшилище
Обикновено в преносимите компютри поставят от нула до два вентилатора, само че малко известната компания Clevo отиде по-далече и през 2010 година предложи на пазара преносим компютър с четири вентилатора.



Това не е направено за хубост. Устройството се базира на топ-десктоп процесора Core i7-975 Extreme и употребява най-мощната по това време графична карта Nvidia GTX 280M. Останалите характерности също са солидни: 12 GB оперативна памет (през 2010 година!) и три отсека за хард дискове. Теглото на това страшилище е 5,5 кг, а цената на минималната настройка е $6000.
GPD Win – лаптопът-конзола


Това симпатично устройство е оборудвано с 6-инчов HD екран, двуядрения Intel Core m3-7Y30, до 8 GB оперативна памет и 128 GB флаш-диск. Не е тъкмо геймърски хардуер, само че може да се играе да вземем за пример Skyrim.

С това завършваме днешния асортимент на най-необичайните преносими компютри. Ако знаете други сходни, споделете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР