Продължаваме да обновяваме подвижният състав на градския транспорт. С новите

...
Продължаваме да обновяваме подвижният състав на градския транспорт. С новите
Коментари Харесай

Още 30 нови електробуса ще се движат в София

" Продължаваме да обновяваме преносимият състав на градския превоз. С новите 30 електробуса в " Столичен електротранспорт " ще имаме 45 " . Това сподели заместник-кметът по направление превоз на Столична община Кристиан Кръстев, който участва на стартирането на първите електробуси по контракт за доставка на общо 30 нови транспортни средства и 10 зарядни станции.
 Аделина Ангелова
8 нови електробуса се пускат в придвижване по автобусна линия № 6 „ Автостанция „ Гео Милев ” - с. Герман и краткотрайната линия № Е20Т, която замества трамвай линия № 20 за времето на ремонта, оповестиха от Столична община.

" С доставените 30 нови електробуса в идващите месеци ще възобновим линии №60, 74 и 73. С тях електробусите на градския превоз стават 65, а в процедура за доставка са още 52.

Доставката на новите електробуси е част от програмата на кмета Йорданка Фандъкова за рационализация на градския превоз в София, която се осъществя през последните години.

С модернизирането на транспортни средства се усъвършенства градския превоз, както и качеството на атмосферния въздух. Ще имаме 117 чисто нови електробуса в придвижване. Работим от дълго време върху маршрутите на бъдещия довеждащ превоз, за който ще се употребяват новите транспортни средства ", уточни също Кръстев. 

Новите електробуси са климатизирани, разполагат с видеонаблюдение, със зарядни устройства за мобилни телефони. Те са нископодови, имат рампа за трудноподвижни хора и за майки с детски колички.

Електробусите употребяват актуалните бързозарядни технологии, основани на ултракондензатори, което им разрешава да зареждат на крайните спирки в рамките на 5-6 минути, да улавят сила при прекъсване и да я оползотворяват.

 Аделина Ангелова

Доставката на 30 броя нови нископодови бързозарядни електробуси и 10 броя нови зарядни станции е част от план „ Изпълнение на действия за възстановяване качеството на атмосферния въздух в Столична община посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен превоз - електрически рейсове и тролейбуси “ по Оперативна стратегия “Околна среда 2014-2020 година ”, реализиран с поддръжката на Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Проектът е 100% финансиран по процедура №BG16M1OP002-5.004 „ Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух ” по предпочитана ос 5 „ Подобряване качеството на атмосферния въздух ” на Оперативната стратегия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР