"Продължаваме да губим войната" срещу промените в климата, предупреди на

...
"Продължаваме да губим войната" срещу промените в климата, предупреди на
Коментари Харесай

Гутериш: Продължаваме да губим войната срещу промените в климата

"Продължаваме да губим войната " против измененията в климата, предизвести на Световния стопански конгрес в Давос генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че в случай че не бъдат подхванати бързо дейности, "ние ще бъдем унищожени ". Говорейки за "екзистенциална опасност " за човечеството, Гутериш прикани за "масирано пренасочване на запаси " за преход към една "зелена стопанска система ". Ако страните с огромни излъчвания на парникови газове не се включат в интернационалните старания, "сме обречени ", предизвести той.

МАЕ: Петролният бранш може да направи доста повече за климатичните промени

Тазгодишната среща на Световния стопански конгрес в Давос е доминирана от въпроса за климата. В швейцарския курорт президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и представители на неговата администрация обаче отхвърлиха тревожните предизвестия по този въпрос, отбелязва Франс прес.

Във вторник Тръмп разкритикува остро "пророците на обречеността и апокалиптичните прогнози " в тирада в Давос, на която участва и Грета Тунберг. Президентът на Съединени американски щати по този начин и не се срещна на форума с шведската екоактивистка, само че през вчерашния ден тя бе подложена на остри нападки от американския министър на финансите Стивън Мнучин, с който влезе в неприсъствен вербален двубой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР