Продължаваме да дълбаем дъното. А дъно май няма… Накъде повече

...
Продължаваме да дълбаем дъното. А дъно май няма… Накъде повече
Коментари Харесай

Съюз на Българските журналисти: Колеги, народе! С Бетина Жотева копаем дъното. Няма накъде повече да паднем

" Продължаваме да дълбаем дъното. А дъно май няма… Накъде повече да паднем от днешната вест: лице, заплашило по най-долнопробен метод журналистка, осмелила се да зададе въпрос - и то не къде да е, а в Народното събрание - е определено за ръководител на регулаторния орган Съвет за електронни медии...
 

По мотив избора на Бетина Жотева за нов ръководител на Съвета за електронни медии ръководителят на УС на СБЖ Снежана Тодорова заяви пред уеб страницата на Съюз на българските журналисти следното:

 

С всеки минал ден ситуацията в публицистиката и медийната среда в България  става все по-отчайващо. Постоянно ни се коства, че като че ли няма накъде по-нататък.

Но не - продължаваме да дълбаем дъното. А дъно май няма… Накъде повече да паднем от днешната вест: лице, заплашило по най-долнопробен метод журналистка, осмелила се да задъде въпрос - и то не къде да е, а в Народното събрание - е определено за ръководител на регулаторния орган Съвет за електронни медии...

Да напомним на бързо забравящатата българска общност. Избраната през днешния ден за началник на Съвет за електронни медии - очевидно заради липса на други членки, упражнявали в миналото присъединяване най-малко в директен ефир - Бетина Жотева през 2017-та насочи грозни зплахи към виновния редактор на уеб страницата на Съюз на българските журналисти и коментатор на уеб страницата „ Барикада ” Къдринка Къдринова. Причината бе „ дързостта ” на Къдринова да зададе въпрос по отношение на информация за лобиране от страна на Жотева за закриване на Радио „ България ” към БНР. Това стана преди три години, по време на разискване в Комисията по културата и медиите на Народно събрание на провокиралата мощни публични брожения концепция на тогавашното управление на БНР да закрие Радио „ България ”.

„ Много деликатно с мен особено. Да, безусловно (потвърждение, че става дума за опасност - б.р.), пред всички. Ако си отворите устата още един път за мен, ще видиш какво става. “ Ето това съобщи тогава в отговор на обществено насочен към нея от Къдринова въпрос кипналата от естеството му Жотева, към момента по това време единствено редови член на Съвет за електронни медии. А в този момент - какво ли да чакаме от нея след три години нулева публична реакция по такова неприемливо държание?

Оказа се, че в нашата действителност даже за президента може да има импийчмънт, само че член на Съвет за електронни медии не може да бъде даже помръднат, до момента в който не му изтече квотният период. Нещо повече - както виждаме, може даже да бъде повдигнат на шефски пост. Очевидно - за изключително високо оценени заслуги....

Значи електронните медии - а и освен, тъй като претенциите към този момент са за надзор над цялото интернет пространство - ще бъдат контролирани от индивид с бухалкова ценностна система?! В страна членка на Европейския съюз?! В страна, благосклонно подредена от последния отчет на американската Неправителствени организации „ Фрийдъм Хаус ” някъде там, в безличната среда, ни изключително подложена на критика, ни никак хвалена - абе да минава там в калабълъка, нали си е платила за благосклонността с 1,2 милиарда за едни самолетни чертежи...

Колеги???? Народе???? "

Бетина Жотева се забърка в няколко огромни абсурда в последните години.





Реакция пристигна първо от Съюзът на българските публицисти.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР