Продължавам все повече да се притеснявам от коронавируса. В началото

...
Продължавам все повече да се притеснявам от коронавируса. В началото
Коментари Харесай

Всеки може да си ушие маска, подчерта Борисов

Продължавам от ден на ден да се тормозя от ковид. В началото слушахме лекарите, че грипът е по-страшен. Много страни подцениха заплахата. Ние сформирахме един действен щаб, с цел да можем да взимаме най-правилните ограничения. Животът ни потвърди какъв брой навременни и верни са били ограниченията ни. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов. Той дава отговор на въпроси на жители, онлайн в известна Facebook страница. В полемиката вземат участие и вицепремиерът Томислав Дончев, и ръководителят на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски.

Дотук страната ни е подхванала верните ограничения. Редица страни в този момент ползват нашите ограничения, само че това е нещо непознато за медицината и света, акцентира министър председателят.

И продължи - Вървим по доста тънка нишка - хем да съблюдаваме ограниченията, хем да не се паникьосват хората. Движим се вярно и то със съдействието на обществото.

Началникът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски разяснява, че концепцията за по-строгите ограничения е да се предотврати скупчването на хора.

"Маската служи, с цел да ни защищити. Всеки може да си ушие такава. Една кутия цигари коства колкото една маска. Ако не минем за 2-3 месеца тази рецесия, след това ще би трябвало да се оправяме със социално-икономическите ограничения. За тези, които не могат да отделят 3 лв. и да си купят маска, ще осигурим. Насила не можем да сложим на никого, само че във всички случай оказва помощ ", акцентира Борисов.

Той още веднъж посочи, че тази рецесия е неприятна колкото война. "Най-лошото по време на война са дезертьорите, по тази причина върнах обратно през днешния ден със наложителното носене на маски. Опитахме се да убедим хората, че това е за тяхно положително ".

Вицепремиерът Томислав Дончев уточни, че всички старания би трябвало да се впрегнат в тази обстановка. "Не е време за дребни политически сметки. Най-голямата задача е да спасим човешките животи, на второ място - да спасим стопанската система. Ние се готвим за най-лошия сюжет ", призна той.

"Кризата към този момент е доста тежка ", добави Борисов. "Веднъж имаме жертви и тежко болни, има хора без работа и компании, които може да банкрутират. Всичко, което вършим е да се подготвим с буфери. Ние и в този момент имаме 5-6 милиарда за харчене, само че в случай че в този момент не се подготвим, фактически няма да имаме пари ", изясни министър председателят, визирайки рецензиите на президента Румен Радев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР