Продължавам все повече да се притеснявам от коронавируса. В началото

...
Продължавам все повече да се притеснявам от коронавируса. В началото
Коментари Харесай

Ако кризата прескочи 3 месеца, става трудно

Продължавам от ден на ден да се тормозя от ковид. В началото слушахме лекарите, че грипът е по-страшен. Много страни подцениха заплахата. Ние сформирахме един действен щаб, с цел да можем да взимаме най-правилните ограничения.

Животът ни потвърди какъв брой навременни и верни са били ограниченията ни. До момента направихме верните неща. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов онлайн за " Господари на ефира " в обществената мрежа Facebook.

" Всичко, което вършим, е да се подготвим с буфери. Ние и в този момент имаме 5-6 милиарда за харчене, само че в случай че в този момент не се подготвим, фактически няма да имаме пари ", изясни министър председателят, отговаряйки на рецензиите на президента Румен Радев.

" Дотук направихме верните неща. Редица страни в този момент ползват нашите ограничения. Вървим по доста тънка нишка - хем да съблюдаваме ограниченията, хем да не се паникьосват хората. Движим се вярно и то със съдействието на обществото ", сподели Борисов.

" Всеки може да си ушие маска. Една кутия цигари коства колкото една маска. Ако не минем за 2-3 месеца тази рецесия, след това ще би трябвало да се оправяме със социално-икономическите ограничения. За тези, които не могат да отделят 3 лв. и да си купят маска, ще осигурим. Насила не можем да сложим на никой, само че във всички слуаи оказва помощ ", акцентира министър председателят Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев акцентира, че всички старания би трябвало да се впрегнат в тази обстановка. " Не е време за дребни политически сметки. Най-голямата задача е да спасим човешките животи, на второ място - да спасим стопанската система. Ние се готвим за най-лошия сюжет ", призна той.

" Колкото по-малко изхарчим по време на рецесията - по-добре - по тази причина го вършим. Искаме да се подготвим. Системите са цялостни с пари. Откъде даваме 60 млн. лв. за пенсионерите? Една година ще плащаме 60% за хората, останали без работа ", разясни министър председателят.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР