Продължавам да смятам, че най-малкото е спорно това, което е

...
Продължавам да смятам, че най-малкото е спорно това, което е
Коментари Харесай

А кой ще проверява независимия прокурор?, пита проф. Герджиков

Продължавам да считам, че най-малкото е противоречиво това, което е декларирано за регистрация, като партия. Това, което ми направи неприятно усещане, е коментарът на Слави Трифонов, че решението на съда било безумно. Така не се приказва. Правосъдието е в основата на държавността. Може да се каже погрешно, голословно решение, да. Но дано не се употребяват такива думи, това уронва устоите на страната, в случай че приемем, е нашата система е безумна. Това съобщи пред Нова телевизия професор Огнян Герджиков.

„ В закона за политическите партии е казано да не се употребяват национални знаци. На мен персонално и наименованието на партията ме смущава. „ Няма такава държава” загатва отказване на държавността. Имам терзание да има партия с такова название. Това, което съгласно мен ще стане, ще се наложи тя да си смени името и логото. Тогава няма да има проблем и да са добре пристигнали в политическия живот”, изясни Герджиков.

Според него има известна логичност, само че на собствен ред се пита: А този самостоятелен прокурор, него кой ще го надзирава?

"Такива въпроси могат да се задават. Аз не знам в нашата история да е имало проблем с основния прокурор, а се смениха много”, по този начин Герджиков разяснява решението за основаването на ново звено - самостоятелен прокурор, който да проверява основния ", сподели професорът.

Професор Огнян Герджиков възпя правото в рими. В понеделник от щемпел излиза новата му книга с правни поеми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР